Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Braathens SAFE sjekker maskiner etter flyulykke

Flyselskapet Braathens SAFE sjekker nå tre av sine Boeing 737-maskiner. Årsaken er at et fly av samme typen styrtet i Indonesia i forrige måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Inspeksjonen skal fastslå om det mangler bolter i halepartiene, sier informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens SAFE til NTB.

- Granskingen av ulykken har vist at flyet som styrtet på kysten av Sumatra i Indonesia i midten av desember i fjor, manglet disse boltene, sier Tjomsland. 104 mennesker mistet livet i denne flystyrten.

Tjomsland understreker at det slett ikke er sikkert at dette var årsaken til ulykken, eller om boltene var borte før styrten.

Samme fabrikk

De tre flyene som nå inspiseres, ble bygd ved samme fabrikk og er av samme årsmodell som ulykkesflyet. Flyet som styrtet var bare ti måneder gammelt.

- Disse tre flyene er derfor så nye at de ikke har vært gjennom vår årlige, store sjekk. Derfor inspiseres de ekstra nå, sier Tjomsland.

Han understreker at boltene sitter godt fast på de resterende av selskapets 24 fly som er av samme type.

- Det er derfor ikke aktuelt å sjekke disse flyene på nytt nå. Det vil først skje etter instruks fra de amerikanske luftfartsmyndighetene FFA, eller dersom vi finner mangler ved de tre flyene vi undersøker, sier Tjomsland.

Sjekken av de tre flyene innvirker ikke på Braathens' flytrafikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!