Bradley (25) risikerer 154 år i fengsel

Rettssaken mot mannen som står bak tidenes største lekkasje har startet.

FRAMSTILLES FOR KRIGSRETTEN: Bradley Manning for å ha sendt flere hundre tusen sensitive dokumenter til WikiLeaks da han jobbet for det amerikanske forsvaret. Nå begynner rettsforhandlingene mot ham. Foto: AP / Patrick Semansky / NTB Scanpix
FRAMSTILLES FOR KRIGSRETTEN: Bradley Manning for å ha sendt flere hundre tusen sensitive dokumenter til WikiLeaks da han jobbet for det amerikanske forsvaret. Nå begynner rettsforhandlingene mot ham. Foto: AP / Patrick Semansky / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Han var 22 år gammel. Han var ung. Litt naiv, men med gode hensikter i den forstand at han valgte ut informasjon som han mente ville bety en forskjell.

Slik ble den tidligere etterretningssoldaten Bradley Manning ifølge NBC News beskrevet av forsvareren hans, David Coombs, da den militære rettssaken mot ham startet mandag.

Manning er tiltalt for den største lekkasjen av hemmeligstemplet informasjon i amerikansk historie, og risikerer 154 år i fengsel.

- Satte andre i fare Får aktoratet det som de vil, monner det derfor lite at han ifølge BBC får 112 dager strafferettsreduksjon på grunn av behandlingen i fengselet de første ni månedene.

Aktor, Joe Morrow, hadde da også en helt annen versjon enn Mannings forsvarer.

- Dette handler om en soldat som systematisk samlet sammen hundretusener av dokumenter fra hemmeligstemplede databaser og deretter dumpet informasjonen på internett og i hendene på fienden, sa Morrow ifølge BBC.

Morrow mente Manning var fullstendig klar over hva han gjorde, og at han satte sine medsoldater i fare da han lekket informasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer