STILLES FOR KRIGSRETT:  Bradley Manning som lekket store mengder dokumenter til Wikileaks. Foto: REUTERS/Benjamin Myers/SCANPIX
STILLES FOR KRIGSRETT: Bradley Manning som lekket store mengder dokumenter til Wikileaks. Foto: REUTERS/Benjamin Myers/SCANPIXVis mer

Bradley Manning blir stilt for krigsrett

Lekket store mengder hemmeligstemplede dokumenter til WikiLeaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bradley Manning, etterretningsoffiseren som er siktet for å ha lekket store mengder hemmeligstemplede dokumenter til WikiLeaks, vil bli stilt for krigsrett.

Det opplyser det amerikanske militæret fredag.

Tiltalen mot Manning (24) består av i alt 22 punkter, blant annet forræderi ved å hjelpe fienden og for å ha stjålet offentlig eiendom.

Forræderi kan bli straffet med døden, men påtalemyndigheten har sagt at den ikke vil kreve dødsstraff, men kun livstids fengsel for Manning.

Mannings støttegruppe kritiserer beslutningen om å stille ham for krigsrett.

Manning ble pågrepet og fengslet i mai 2010, siktet for å ha gitt nettstedet WikiLeaks over 250.000 sider med graderte dokumenter som stammet fra det amerikanske forsvars- og utenriksdepartementet.

WikiLeaks skapte stor internasjonal oppstandelse og til tider diplomatisk krise etter å ha lagt ut det hemmeligstemplede materialet på sine nettsider.

(NTB)