NORDEA-SAMARBEID:  - Jeg kan bekrefte at Bertrand AS har jobbet med Nordea Markets denne uken. Det er en stor gruppe av våre ansatte som deltatt, sier Kjetil Rygh, som er office manager i Bertrand AS, til Dagbladet. Foto: (innfelt, venstre): Foto: Audun Braastad / NTB scanpix. Foto: (innfelt, høyre): Leo Sellén / NTB scanpix. Foto(sentralt): REUTERS/Bob Strong/NTBScanpix.
NORDEA-SAMARBEID: - Jeg kan bekrefte at Bertrand AS har jobbet med Nordea Markets denne uken. Det er en stor gruppe av våre ansatte som deltatt, sier Kjetil Rygh, som er office manager i Bertrand AS, til Dagbladet. Foto: (innfelt, venstre): Foto: Audun Braastad / NTB scanpix. Foto: (innfelt, høyre): Leo Sellén / NTB scanpix. Foto(sentralt): REUTERS/Bob Strong/NTBScanpix.Vis mer

Brækhus- og Northug-trener deltok i «helvetesuka» til Nordea

- Ulovlig med sosiale medier, «koseprat» og gåing i gangene, hevder nær venn av noen sentrale deltagere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kan bekrefte at Bertrand AS har jobbet med Nordea Markets denne uken. Det er en stor gruppe av våre ansatte som deltatt, sier Kjetil Rygh, som er office manager i Bertrand AS, til Dagbladet.

Firmat som driver med mental trening har blant annet sportsgiganter som skikongen Petter Northug og mesterbokseren Cecilia Brækhus i stallen.

Denne uken har Thorodd Bakkens ansatte i Nordea fått hjelp og hatt det som de selv kaller «helvetesuken» i Dagens Næringsliv.

Detaljene Dagbladet har tidligere skrevet om programmet som de ansatte må gjennom.

Her står det blant annet at det er 16-timers arbeidsdager, joggetur klokken seks og mer press på at de ansatte skal yte maks i jobbingen de gjør.

- Det er ikke normalt å jobbe 16 timer, men under noen omstendigheter må slik til, sier leder for rente- og valutaavdelingen i Nordea Markets Norge, Thorodd Bakken til Dagbladet.

Nå har Dagbladet fått tips om flere detaljerte punkter Nordea må gjennom denne uken.

- Ekstrem Kilden, som Dagbladet har snakket med, har vært tett på prosessen av denne «helvetesuken». Han ønsker å være anonym overfor Dagbladet fordi han ikke vil ha oppmerksomhet rundt sin egen person, men vedkommende har flere venner som deltar i prosjektet.

- «Helvetesuken» er mer ekstrem enn det som har kommet fram i mediene så langt. Jeg har snakket med sentrale personer i miljøet og det er noen virkelig sjokkerende detaljer der, sier han til Dagbladet.

Han ramser opp flere ting som er «ulovlig» å gjøre underveis i «helvetesuken».

Dette er ikke lov til å gjøre, ifølge kilden:
• Se på TV i arbeidstiden - eller på fritiden.
• Bruk av sosiale medier. For eksempel: Facebook, Twitter og Instagram.
• Noen dager er det «gåforbud», det vil si at alle må løpe i gangene o.l.
• De blir observert og vurdert av eksterne konsulenter i alt de gjør. For eksempel om de er nok på tå hev i avtaler med kunder og om de er aggressive nok.

- I tillegg er det egen dresskode og det er ikke lov til å gå hjem før klokken 17, uansett hva som skjer, sier kilden.

- Holdes internt Bertrand-ansatte Rygh, ønsker ikke å prate om avtalen de nå har med Nordea.

- Alle våre kunder ønsker generelt sett at det vi gjør sammen med dem holdes internt. Derfor uttaler ikke vi oss til mediene uten at kundene selv ønsker det. Dette ønsker ikke Nordea i dette tilfellet, men våre kunder er med på å legge forutsetningene for hvordan vi jobber, sier Rygh til Dagbladet.

- De punktene som blir nevnt opp går på innholdet i uken og det kan ikke vi kommentere, sier han.

Men han benekter ikke at et samarbeid med Nordea kan bli langvarig.

- På generelt grunnlag jobber alle kundene våre med oss over et lenger perspektiv. Vi jobber med kunder både i måneder og år, sier han.

Informasjonssjefen i Nordea Thomas Sevang ønsker heller ikke å kommentere innholdet i selve «helvetesuken».

Overraskende Leder i Nordeas hovedvernombud Kjell Arne Ystenes, har som oppgave å representere de ansatte i saker som angår arbeidsmiljøet. Han mener hele opplegget med «helvetesuken» burde vært gjort annerledes.

- Det er et ekstremt nok yrke i utgangspunktet, så de burde ha klart å legge dette inn under vanlig arbeidstid. Dette kunne ha vært løst annerledes, sa han til Dagbladet tidligere denne uken.

Hovedvernombudet fikk ikke lest beskjeden om denne «helvetesuken» i forkant. Ystenes synes det er rart at han ikke fikk vite noe.

- Jeg fikk en mail på fredag ettermiddag, men jeg har ikke fått sett gjennom den fordi jeg var på et annet møte. Jeg regner med at det er en glipp at jeg ikke har hørt noe. Dette må vi få tatt opp internt, sier Ystenes til Dagbladet.

- Fikk varsel Sevang, mener at en mail på fredag ettermiddag er tilstrekkelig varsel.

- I etterpåklokskapens lys burde dette vært opplyst tidligere og dette er noe vi tar med oss videre. Men vi har pratet med hovedvernombundet og de tar saken til etteretning, noen ytterligere reaksjoner har vi ikke fått så langt, sier Sevang til Dagbladet.

Han kan fortelle at de ansatte har fått beskjed om dette for en stund tilbake.

- Vi sendte ut en mail for omtrent to måneder siden. Så dette skal alle våre kollegaer være klar over, sier han.

 INFORMASJONSSJEFEN:  I Nordea Thomas Sevang ønsker heller ikke å kommentere innholdet i selve «helvetesuken». Foto: Nordea.
INFORMASJONSSJEFEN: I Nordea Thomas Sevang ønsker heller ikke å kommentere innholdet i selve «helvetesuken». Foto: Nordea. Vis mer