BOKSER INN MILLIONER: Cecilia Brækhus omsatte for 18 millioner i sitt første år som boksepromotør. Foto: Eivind Yggeseth.
BOKSER INN MILLIONER: Cecilia Brækhus omsatte for 18 millioner i sitt første år som boksepromotør. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Cecilia Brækhus

Brækhus bokset inn 18 millioner

– Cecilia har en ambisjon om å utvikle seg til en seriøs forretningskvinne, sier daglig leder i Brækhus-selskapet First Lady Promotion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Det første året der den profesjonelle bokseverdensmesteren Cecilia Brækhus selv var arrangør, såkalt boksepromotør, for egne kamper ga en samlet omsetning på nær 18 millioner kroner, skriver Kapital.

Brækhus gikk to kamper i fjor, en i Tyskland i februar og en i Oslo Spektrum. Den siste var den første proffkampen på norsk jord på 35 år. Den ble kalt “The Homecoming” og trakk 10.000 tilskuere, inkludert en begeistret statsminister ringside. Denne kampen stod hennes selskap First Lady Promotion som arrangør av, og det er denne kampen som sørget for det meste av fjorårets omsetning på 18 millioner kroner, kan Kapital fortelle. . I tillegg har Brækhus et selskap, kalt First Lady Sport, som håndterer hennes sponsorinntekter og ikke-bokserelaterte aktiviteter. Dette selskapet fikk en omsetning på 2,1 millioner kroner.

Men det koster mye penger å arrangere boksekamper i Norge. Faktisk bokførte First Lady Promotion over 12 millioner kroner i driftskostnader i fjor. Dermed satt til slutt Brækhus og hennes to medaksjonærer i First Lady Promotion igjen med “bare” 4,1 millioner kroner på bunnlinjen. Av dette gikk igjen to millioner kroner ut i utbytte. Men Brækhus’ andel av dette utbyttet gikk også delvis til å dekke opp et underskudd på 1,1 millioner kroner i sponsorselskapet First Lady Sport. Dermed tok Brækhus til slutt ikke ut mer enn 900.000 kroner i utbytte fra sitt hovedselskap First Lady Holding. I tillegg tok hun ut noen hundretusen kroner i lønn fra selskapene sine.

Advokat Morten Andreassen, som er medaksjonær i First Lady Promotion og daglig leder i dette selskapet, sier seg likevel fornøyd med fjoråret.

– Vi er godt fornøyd med resultatet. Generelt vil jeg si at vi jobber med å profesjonalisere virksomheten videre, fremholder Andreassen, som legger til følgende overfor Kapital.

– Regnskapet består av to kamper i 2016. Spektrum-stevnet var fjorårets hovedarrangement, Det var ekstra viktig fordi det var Cecilias hjemkomst til Norge – og også proffboksingens gjenfødelse i Norge. Vi ser på det som en suksess i alle sammenhenger, sier han til Kapital.

– De høye tallene på inntekter og kostnader betyr at dere hadde totalansvaret for arrangementet, at Spektrum bare stilte med lokalene og ansatte til å bemanne vakt og barer?

– Ja, First Lady Promotion var ansvarlig arrangør. Det viser at Cecilia Brækhus ikke bare er en bokser i verdensklasse, men også er en idrettskvinne som tar risiko ved å bygge opp et bærekraftig selskap på lengre sikt – Cecilia har en ambisjon om å utvikle seg til en seriøs forretningskvinne, er svaret Andreassen gir til Kapital.

Les mer i siste utgave av Kapital.

Flere økonominyheter:

Songa Offshore blir kjøpt opp
- Det er åpenbart en god pris for Songa Offshore
Transocean vil forbli «industriens ubestridte leder»

GLAD HUN SLIPPER: Råsterke Cecilia Brækhus ville ikke svare på om hun kunne slått slåsskjempene i «Game of Thrones», da hun deltok på festpermieren av den sjuende sesongen i Oslo. Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer