Bråk fra første sekund

De gamle fiendene Fridtjof Frank Gundersen og Per Danielsen møtte opp da Frp og Carl I. Hagen i går startet valgkampen, noe partiets nestleder mener skyldes at de to mangler folkeskikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen bedyret under valgkampåpningen at problemene i partiet var en del av fortida. Toppkandidatene i Det Liberale Folkeparti troppet imidlertid opp for å gjenoppfriske folks hukommelse. De mener Hagen bevisst spiller på folks dårlige minne.

- Carl I. Hagen er den mest umoralske politikeren jeg noen gang har vært i kontakt med, sier Fridtjof Frank Gundersen til Dagbladet.

Sammen med kona Marit Munro, Per Danielsen og flere fra Oslo-lista til DLF fulgte han med på Carl I. Hagens valgkampåpning på Jernbanetorget i Oslo. Hagen har brukt helga til å briefe toppkandidatene, og nå skal alle sammen ut på tur i landet med trailer og hvite gensere. I dag er de på Hamar.

- Vi ser det som vår oppgave å minne folk på hvem disse menneskene er, sier Gundersen.

- Barnslig

- Er det derfor dere er her?

- Ja, hvis ikke kunne vi nok funnet morsommere ting å bruke dagen til, sier han.

- Er dere på andre partiers valgkampåpning?

- Nei, men så har vi jo også vært i dette partiet lenge, sier Per Danielsen.

- Barnslig. Jeg ville ikke drømme om å gå på deres arrangementer for å ta oppmerksomheten. Ut over det, ingen kommentar til den problemstillingen, sier Hagen.

Nestleder i Frp, John Alvheim, mener de tidligere partifellene mangler folkeskikk.

Mens grillkokken delte ut gratis pølser og brus til tilskuerne, lovet Carl I. Hagen at han skulle gjøre hverdagen billigere for folk flest.

- Vi har 230 milliarder på bok. Ingen økonomer har klart å overbevise meg om hvorfor vi ikke skal bruke dem, sier Hagen.

Han avviser at det vil føre til økt inflasjon. Han tror at også andre partier må ta fra spare-grisen for å dekke inn løftene.

- Får et problem

- Og da får de et troverdighetsproblem, fordi de hele tida har sagt at de ikke skal bruke av overskuddet, sier Hagen.

Han vil helst ikke kommentere andre partier, men han mener det er naturlig å diskutere dannelsen av en flertallsregjering dersom Høyre, Frp og KrF ender opp med mer enn femti prosent av stemmene.

BARNSLIG:</B>: Carl I. Hagen mener at hans gamle fiender er barnslige. - Jeg ville ikke drømme om å gå på deres arrangementer for å ta oppmerksomheten, sier partilederen.