Riksdagsvalg i Sverige:

Bråk på do

Statsminister Magdalena Andersson mener partiet Kristdemokraterna har stjålet valgplakater utenfor statsministerboligen. Under et toalettbesøk i Expressen konfronterte hun partileder Ebba Busch.

BENEKTER ANKLAGENE: Kristdemokraternas partileder Ebba Busch (KD) benekter at partiet har stjålet plakater fra statsministerens parti Socialdemokratarna. Her fra en tale under Almedalsveckan på Gotland. Foto: Henrik Montgomery / NTB
BENEKTER ANKLAGENE: Kristdemokraternas partileder Ebba Busch (KD) benekter at partiet har stjålet plakater fra statsministerens parti Socialdemokratarna. Her fra en tale under Almedalsveckan på Gotland. Foto: Henrik Montgomery / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er under tre uker til Riksdagsvalget i Sverige, og skal man tro hendelsen under et toalettbesøk i avisa Expressens lokaler i Stockholm, begynner tonen å tilspisse seg.

Statsminister Magdalena Andersson (S) anklagde nylig partiet Kristdemokraterna for å ha revet ned valgplakatene ved statsministerboligen Sagerska - hvor Andersson i dag bor.

Deretter mener de Kristdemokraterna har byttet ut plakatene med bilder av sin egen partileder, halvt norske Ebba Busch.

Hevder å ha bevis

Under et toalettbesøk under forrige ukes partilederdebatt i Expressens lokaler i Stockholm, konfronterte statsministeren Busch med det påståtte tyveriet.

Expressen er blant dem som rapporterte om hendelsen, men det er først nå at Andersson selv bekrefter episoden i et intervju med avisa Sydsvenskan.

- Det er helt korrekt. Jeg var ikke hjemme denne kvelden. Men da familien min gikk å la seg var det plakater for Liberalarna og Socialdemokraterna utenfor Sagerska. Da de våknet var det nesten bare Ebba-plakater. Så jeg sa til henne at vi gjerne vil ha tilbake våre plakater, sier Andersson til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.