Braket sammen med Bondevik

Arbeiderpartiets statsministerkandidat Jens Stoltenberg braket i går for første gang sammen med Kjell Magne Bondevik i TV-studioet. To ganger. Hvem synes du greide seg best?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av BJØRN K. BORE

Det var ikke mange nye argumenter å spore da norsk politikks to hovedmotstandere i går braket sammen to ganger om regjeringsmakt og gasskraftverk. Men tonen var uvant hard, til tider med gjentatte avbrytelser og høylydte krav om å få snakke ferdig i reneste Anne mot Gro-stil.

- Jeg er skuffet, sa Bondevik til TV2 etter debatten i Sentrum, som han mente var preget av gamle standpunkter og kjente argumenter.

Så var det over til NRK, og Redaksjon 21, der tonen mildnet noe uten at partene kom noe nærmere. Bondeviks kompromiss-forlsag i gasskraft-saken ble totalt avvist av Stoltenberg.

- Jeg håper man vil forstå at et forslag ingen har sett, ikke kan omtales som et kompromiss, sa Stoltenberg, som mente det hastet med å få bygget ut gasskraftverk med tradisjonell teknologi.

Men for de fleste seere var den til tider veldig tekniske debatten neppe spesielt oppklarende. Og noen oppklaring på regjeringsspørsmålet kom heller ikke. Bondevik nektet som vanlig å kommentere hvorvidt hans regjering kunne overleve et gasskraftvedtak, og Stoltenberg benektet iherdig at han var på regjeringsjakt.

- Det er vårt inntrykk at det ikke er flertall på Stortinget for mistillit mot regjeringen, sa Stoltenberg og avviste at Ap planla å legge fram et slikt forslag.

bjorn.k.bore@dagbladet.no

Hvem greide seg best i kveldens toppduell på TV?
Hvem greide seg best i kveldens toppduell på TV? Vis mer
LITE NYTT: Det var høy temperatur, men lite nytt da Jens Stoltenberg og Kjell Magne Bondevik møttes til to toppdueller på TV i kveld.