Brakk foten, lagde gressbrann for å bli oppdaget

Ble reddet etter tre dager ved hjelp av røyksignaler.

STOR BRANN: Slik så det ut rundt klokken 21.30 torsdag kveld på Hillesøy. Foto: Tor André Skjelbakken
STOR BRANN: Slik så det ut rundt klokken 21.30 torsdag kveld på Hillesøy. Foto: Tor André SkjelbakkenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 25 år gammel kanadier var alene på teltur på idylliske Hillesøy i Tromsø kommune. Han hadde ikke mobildekning, noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert for mannen, skriver Nordlys.

- Vi vet ikke selve hendelsesforløpet, men mannen har falt og brukket foten, forklarer operasjonsleder, Jøran Bugge, ved Troms politidistrikt til Nordlys.

- I tre dager har han ligget og ventet på å bli oppdaget, men på tredje dagen, altså i dag, innså han vel at han måtte gjøre noe selv, fortsetter Bugge.

Ideen ble å skaffe seg oppmerksomhet ved å tenne på gresset og håpe at noen la merke til det.

Brannen ute av kontroll Brannen kom raskt ut av kontroll, og tok også med seg teltet til mannen.

Det oppsto voldsom røyk, og mannen ble etter kort tid oppdaget av et helikopter. Han ble deretter fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø med luftambulanse.

Det virker først som om brannen slukket av seg selv, men det viste seg å være feil. Brannen blusset opp igjen, og brannmannskaper måtte jobbe hardt med å slukke flammene.

Vanskelig slukningsarbeid Det bekreftes også av vaktsjef Charles Jacobsen ved Tromsø Brannvesen.

- Den har tatt seg opp igjen, sier han til Nordlys.

- Og akkurat nå jobber vi for at den ikke skal nå en radarstasjon som ligger på toppen av øya. Det er ulendt terreng der, så det er en vanskelig jobb, fortsetter han.

- Hvor mange har dere på stedet?

- Akkurat nå har vi 16 mann som forsøker å slukke, men vi har for få minutter siden sendt ut melding om at det trengs flere, asvslutter han.

Det viste seg å være en underdrivelse. Rett før klokken 22.00 blusset brannen ytterligere opp, og forsvaret har blitt kalt inn for å drive brannslukking med helikopter.