- Brakk konas arm og voldtok

Ektemannen brakk armen på kona, før han fullbyrdet voldtekten. En tid i forveien knekte han flere ribbein på henne, tok kvelertak slik at hun besvimte - og låste henne inne på badet til neste morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt dette ifølge en meget alvorlige tiltale mot en 51 år gammel mann. Mandag skal kvinnen møte tiltalte igjen ansikt til ansikt i Oslo byrett. Tiltalen lagt til grunn er dette en av de groveste voldtektssakene byretten har hatt på lang tid. Likevel har kvinnen måttet vente i to år for å komme i retten. Alle skreve og uskrevne regler for tidsbruk for voldtektsetterforsking i Oslo-politiet er igjen brutt. Det tok et og et halvt år før tiltale ble reist.

Belastning

Kvinnens bistandsadvokat, Mette Jensen, sier at tidsaspektet er svært uheldig og en ekstrabelastning for klienten.

Etter så lang tid skal hele saken på en måte gjenoppleves for henne i retten. I realiteten får dette virkning lang ut over den tida det har tatt for klienten å komme seg "opp" igjen psykisk og fysisk. Saken skulle vært avsluttet for lengst, sier Jensen som har framsatt et krav på 150 000 kroner i oppreisning og erstatning for klienten.

Sendt i retur

Det var først i juli 1998 at den påståtte voldtekten skjedde i parets hjem. Mannen ble varetektsfengslet to dager etterpå, og satt en uke i fengsel. Han nekter straffskyld. Aktor, statsadvokat Berit Sagfossen, sier til Dagbladet at det har gått alt for lang tid å få denne saken for retten.

Men saken har ikke ligget ubehandlet og støvet ned på et kontor. Den kom til meg fra Oslo-politiet i februar i fjor, men ble sendt tilbake, fordi det var ganske mye jeg ønsket å få ytterligere belyst ved fortsatt etterforsking. Ting har altså skjedd, men kanskje ikke med iltempo hele tida, sier Sagfossen.

  • Før påske kunne Dagbladet fortelle om en innvadrerkvinne som hadde blitt voldtatt fire ganger av eks-mannen, også hun måtte vente nærmere to år på at saken kom for retten. Oslo-politiet vedgikk at saken hadde tatt for lang tid.