NBCs gjennomgang av Andrew Tates offentlige opptredener:

Brakk kvinnes kjeve i barslagsmål

Ifølge NBC skal den omstridte influenseren Andrew Tate selv ha innrømmet å ha brukket en kvinnes kjeve, og at han «slapp unna» med det.

Foto: Splash News / NTB
Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske NBC News har nylig gjort en gjennomgang av den kontroversielle og omstridte influenseren Andrew Tates medieopptredener og poster i egne sosiale kanaler.

Det ble gjort like etter at 36-åringen på tampen av fjoråret ble pågrepet i Romania for mistanker om menneskehandel og seksuallovbrudd, skriver nyhetskanalen selv i en artikkel.

«Lokket» kvinner til seg

Der kommer det blant annet fram at Tate en rekke ganger har kommentert «webkamera-sex-virksomheten» sin. I både podcast-opptredener, intervjuer og innlegg på sosiale medier har han ifølge NBC uttalt at han ansatte kvinner til å tjene penger for ham gjennom pornografisk innhold over webkamera. Han skal også ha sagt at han «lokket» kvinnene til seg ved å få de forelsket i ham.

- Min jobb var bokstavelig talt å få kvinner til å bli forelsket i meg. Jobben min var å møte en jente, gå på noen dater, ligge med henne, teste om hun var av god kvalitet, få henne til å bli så forelsket at hun ville gjøre alt jeg sa, for så å få henne på webkamera slik at vi kunne bli rike sammen, skal Tate ha sagt på podcasten «Fresh&Fitness», ifølge NBCs opplysninger.

ANKOMMER RETTEN: Andrew Tate ble pågrepet for organisert kriminalitet og seksuallovbrudd 29. desember. Vis mer

I samme episode kommer det også fram at han skal ha hatt 75 kvinner som jobbet for ham, og at han ved ett tilfelle holdt tilbake en kvinnes lønn, fordi hun angivelig skal ha blitt full og kastet opp i senga hans.

Innrømmer svindel

I et intervju med Mirror i juni 2022 skal han også ha innrømmet at virksomheten er «ren svindel».

Tate fikk i fjor internasjonal oppmerksomhet da han kom med sine polariserende ytringer om kvinner. Hans voldelige og ofte kvinnefiendtlige retorikk vakte omfattende kritikk på nettet. Som et resultat ble Tate i august 2022 utestengt fra både Instagram, Facebook, Tiktok og Youtube. I 2017 ble han også permanent suspendert fra Twitter, men kontoen hans ble imidlertid gjeninnført i fjor høst.

I flere intervjuer har Tate sagt at han har vært voldelig mot kvinner. I et av intervjuene, i podcasten «Pomp» i 2021, skal han ha krytt av at han brakk en kvinnes kjeve under et barslagsmål, og at han «slapp unna med det». Saken skal ha blitt tatt til retten, men ifølge Tate selv skal han ha blitt frifunnet. NBC News har ikke klart å verifisere opplysningene.

Nektet å gå ut

Tate skal også ha hatt et strengt regime for kvinnene han hadde i arbeid. I et annet intervju arkivert på Tates Youtube-kanal, fortalte han åpenhjertig om restriksjonene og reglene han hadde for kvinnene.

Blant annet skal ikke kvinnene ha fått lov til å gå ut av huset

Ifølge Reuters ble Tate pågrepet sammen med broren Tristan og to kvinner. Selv har han avvist påstandene om menneskehandel og seksuallovbrudd.

Brødreparet ble først varetektsfengslet i 30 dager. Fredag kom nyheten om at varetektsfengslingen er forlenget til 27. februar, ifølge BBC. Det ble klart etter et rettsmøte i Bucuresti.

Seks kvinner har status som fornærmet i saken, ifølge BBC.

To av dem har imidlertid gått ut offentlig og avvist at de noensinne har blitt dårlig behandlet av Tate-brødrene, skriver kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer