Du leser nå Dagbladet Pluss

Brakk nakken: Norske leger fant ikke bruddet på 18 år

Uutholdelige smerter, piller og gale diagnoser har vært livet til Odd Bangsund i 18 år, etter en trafikkulykke.

- SNART HELT FRISK:  Odd Bangsund ser endelig lyst på livet, etter 18 år med smerter etter en trafikkulykke. - En engelsk professor fant ut at jeg hadde hatt brudd i nakken, og at det var årsaken til smertehelvete, sier Odd Bangsund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- SNART HELT FRISK: Odd Bangsund ser endelig lyst på livet, etter 18 år med smerter etter en trafikkulykke. - En engelsk professor fant ut at jeg hadde hatt brudd i nakken, og at det var årsaken til smertehelvete, sier Odd Bangsund. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅMOT i Modum (Dagbladet): - Først da professor Francis W. Smith sjekket nakken min fant han bruddet, forteller Odd Bangsund ((50).

Uføretrygd, smertehelvete, piller og et mangfold av diagnoser har vært livet til Odd Bangsund fra Åmot i Modum i 18 år. Han opplevde å aldri bli trodd og tatt alvorlig av det norske helsevesenet.

- Det er mange, som har mer enn antydet, at jeg er både lat, arbeidssky og hypokonder, sier 50-åringen med et smil.

Nå er han operert, og for første gang siden trafikkulykken i 1996 ser Odd Bangsund lyst på livet.

- Det verste er at jeg ble ikke trodd. Norske leger og helsevesenet tok meg ikke på alvor. Først da Norges Whiplash Forbund ordnet en ny undersøkelse i London, fant legene ut hva som feilte meg. I forrige uke ble jeg operert i Oslo, og jeg har ikke hatt det bedre siden før ulykken, forteller Odd Bangsund.