Brakk to bein uten å få hjelp

To ganger på en måned brakk sykehjemspasient Else Herfindal beina. Den eneste behandlingen hun fikk, var piller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er 71-åringen i Bergen gipset fra tær til lår på begge bein. Men det tok over en måned med flere beinbrudd før det skjedde.

- Hun har det ikke kjekt. Hun synes dette er leit, sier dattera, Wenche Herfindal, til Dagbladet.

Nektet røntgen

Bergens Tidende forteller historien om den beinskjøre sykehjemspasienten, som brakk den ene ankelen 31. juli. Hun fortalte de ansatte på hjemmet at hun trodde hun hadde et brudd, men fikk beskjed om at det nok bare var en forstuing og fikk smertestillende. 31. august brakk hun det andre beinet. Fortsatt avviste pleierne at det var brudd, og på legevakta ble hun nektet røntgen.

Til slutt tok datteren Wenche Herfindal henne med seg til en annen lege, der hun ble røntgenfotografert. Else Herfindal hadde brukket både tykkbeinet og tynnbeinet i den ene ankelen, og tykkbeinet i den andre foten.

Dermed ble 71-åringen sendt direkte til akuttmottaket på Haukeland sykehus. Da hadde det gått mer enn en måned siden det første bruddet.

- Hun ble gipset med en gang, sier Wenche Herfindal.

Beklager sterkt

Selv tror Else Herfindal hun ville sittet med brukne bein fremdeles, hadde det ikke vært for datteras innsats. Til Bergens Tidende sier hun at hun har mistet all tillit til legene.

- Jeg mistenker dem for å synes at det var helt greit at jeg satt der og var helt Chaplin, sier hun til BT.

Nå beklager både Herfindals fastlege, sykehjemmets tilsynslege og sykehjemmets institusjonssjef at de ikke tok den 71-årige kvinnen alvorlig.

Heretter får bare utdannede pleiere som kjenner Else Herfindal behandle henne.

BRAKK BEGGE BEINA: Else Herfindal (71) brakk begge beina, men ble nektet røntgen og gips.