Brakke-barnehage kollapset

- Heldigvis skjedde det på en fridag, sier pappa Stein Danielsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fundamentet til Tonsenhagen og Refstad midlertidige barnehage på Bjerke i Oslo, kollapset plutselig 11.10 i dag tidlig.

- Rammeverket under barnehagen raste sammen, slik at barnehagen datt ned, bekrefter operasjonsleder Ellen Ulvin til Dagbladet.no.


Stein Danielsen, som har to fem år gamle tvillingdøtre i barnehagen, hørte et brak og gikk for å se hva som hadde skjedd. Han forteller at barnehagen delte seg i to akkurat der det er et lekerom.

- Du kan jo tenke deg selv hva vi tenkte - heldigvis skjedde det på en fridag og ikke når det var barn der. Dette var ubehagelig, sier pappaen.

Reagerte tidlig 

Om lag 50 barn går i barnehagen. Barnehagen er en av flere brakker som ble satt opp i september 2005 i påvente av at kommunen bygger ut en eldre barnehage like ved.

- Vi visste jo at brakkene ikke skulle stå lenge, men at det ble så kort, er overraskende, sier Danielsen tørt.

Flere naboer reagerte ifølge Danielsen allerede da brakkene ble bygget på at underlaget så svakt ut.- Men vi regnet jo med at jobben ble gjort ordentlig, sier den sjokkerte pappaen.

DETTE VAR ET LEKEROM: Men brakke-barnehagen delte seg i to (midterste bilde) da fundamentet kollapset. Foto: STEIN DANIELSEN
DETTE VAR ET LEKEROM: Men brakke-barnehagen delte seg i to (midterste bilde) da fundamentet kollapset. Foto: STEIN DANIELSEN Vis mer

Flere barnehagebrakker

- Vi vet ikke hva som er skyld i dette før vi har fått byggtekniske sakkyndige til å se på paviljongen. De må se om den er for dårlig konstruert, av for dårlig materialet eller bygd på feil måte, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Jan-Egil Clausen til NTB.

Omsorgsbygg har på vegne av kommunen satt opp flere slike brakkekonstruksjoner som midlertidig bygninger både i barnehager og på skoler i Oslo.

- Vi skal nå sette i gang arbeidet med å kontrollere de bygningene vi har, og se om det er grunn til å gjøre noe med de andre tilsvarende paviljongene, sier Clausen.

På Bjerke forventer Danielsen at kommunen også stenger de andre brakkene som er i bruk i barnehagen, og undersøker dem skikkelig. I morgen blir det mange barn uten barnehageplass i Bjerke bydel.

- Mange hundre, kanskje tusen, blir berørt av dette. Vi håper at kommunen kommer med et tilbud til oss. Selv skal jeg være hjemme med jentene i morgen, sier Stein Danielsen.

Astrid Holst, styrer i barnehagen, forteller til NTB at de er i gang med å finne en annen midlertidig løsning.

- Omsorgsbygg jobber på spreng for å finne ut hva som har skjedd. Vi i barnehagen jobber med å finne et alternativt tilbud og alternative bygninger til barna.

Brakke-barnehage kollapset

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer