Brakseier for Arbeiderpartiet i skolevalget: - Gir oss troen på at det vil gå bra neste uke

Fikk 31,9 prosent av elevstemmene.

SER UT TIL Å HA VUNNET: AUF-leder Mani Hussaini kan trolig feire i kveld. Men den store jobben gjenstår. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SER UT TIL Å HA VUNNET: AUF-leder Mani Hussaini kan trolig feire i kveld. Men den store jobben gjenstår. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet er årets overlegne skolevalg-vinner med 31,9 prosent av elev-stemmene, melder NTB klokka 19.50. De går med det fram med 8,9 prosent. 

Over 190 000 fra over 400 videregående skoler har stemt fram sitt favorittparti. 

VANT: Jonas Gahr Støre og AUF-Leder Mani Hussaini på AUFs valgvake på Soria Moria etter skolevalget tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
VANT: Jonas Gahr Støre og AUF-Leder Mani Hussaini på AUFs valgvake på Soria Moria etter skolevalget tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Vi tolker resultatet som at vi er ungdomspartiet og at ungdommene støtter politikken vår, sier AUF-leder Mani Hussaini til Dagbladet tirsdag kveld. Han er på ungdommenes valgvake på Soria Moria i Oslo. 

Kjenner seg igjen Til sammenligning falt Høyre fra 28,2 prosent til 16,4 prosent, mens Frp endte på 10,5 prosent av stemmene. For Frp's del er det et krisevalg som ikke har vært dårligere siden 1993, skrev TV 2 tidligere i kveld.

Miljøpartiet de Grønne, Venstre og SV lå ifølge TV 2 an til å få 6,8 og 6,9 prosent, og Senterpartiet 5,8 prosent, Rødt 4,5 og Krf 3,4 prosent.  
Skolevalget har ingenting å si for det offisielle valget neste uke - men pleier å gi en pekepinn på hvordan det vil gå når de over 18 år skal gå til valgurnene.

Hussaini i AUF tror skolevalget har gått Ap's vei fordi de har gått til valgkamp på flere saker som ungdom kan engasjere og kjenne seg igjen i. 

- Vi prioriterer kunnskap gjennom å ansette flere lærere, å pusse opp skolebygg, ansette flere helsesøstere. Saker som ungdommene er enige i, siden mange av dem opplever å måtte holde hånda for lenge i været uten å få oppfølging og hjelp. Vi bruker tida på kunnskap, ikke på skattekutt for de aller rikeste, sier han. 

- Bra neste uke Hvor viktig er et godt resultat i skolevalget for dere i forkant av valget 14. september? 

- Det viser at vi er klart det største partiet blant ungdom, og gir oss en vitaminsprøyte i forhold til å gi oss troen på at vi høyst sannsynlig kommer til å gjøre det bra neste uke også. Mange av elevene har stemmerett og vil kunne bruke den på Arbeiderpartiet ved valget neste uke. 

Han skal derimot ikke ligge på latsida den neste uka.

I GÅR: Mens elever landet over gikk til valgurnene i går, var AUF-leder Mani Hussaini gjest hos DBTV.  Foto: Hans A. Vedlog  / Dagbladet
I GÅR: Mens elever landet over gikk til valgurnene i går, var AUF-leder Mani Hussaini gjest hos DBTV. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer

- I kveld skal vi feire oss selv og den formidable innsatsen vår. Vi har snakket med folk, og det har gitt resultater. I morgen tidlig skal vi opp og delta på flere aksjoner. Vi må overbevise folk om å bruke stemmeretten sin. Kveldens resultat er i alle fall et bevis på at vinden blåser i vår retning, sier Hussaini til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram