Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brakt til sykehus i all hast

Thor Heyerdahl hadde hele familien rundt seg i Italia i påska, da han plutselig ble syk og innlagt på sykehus i all hast. Heyerdahl ble operert for kreft i fjor sommer - og nå har kreftsykdommen spredt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden for nasjonalikonet Heyerdahl er meget alvorlig.

- Hele familien var samlet på den italienske rivieraen til en hyggelig familiepåske. Vi hadde to fantastiske dager med en sprek far. Han var i toppform og like vital som alltid. Så ble han brått nokså dårlig og måtte på sykehus, der han nå er, forteller sønnen Thor Heyerdahl jr. til Dagbladet.

Familiestedet Colla Micheri ligger ved byen Alassio. Her bodde Thor Heyerdahl med sin andre kone, Yvonne, i rundt 25 år. Her har døtrene Marian og Bettina vokst opp, og sønnen Bjørn bor der permanent.

Heyerdahl kom fra Tenerife, der han bor sammen med sin tredje kone Jacqueline, til Colla Micheri og påskefeiring med sine nærmeste.

Behandling

- Min fars tilstand er alvorlig. Til å begynne med var det ikke lett å kommunisere med ham. Han opplever nå en bedring på grunn av behandlingen han får, og håper han blir så bra at han kan komme hjem til Colla Micheri. Han vil gjerne tilbake til stedet han er så glad i. Han vil opp i hagen, forteller Heyerdahl jr. etter å ha fått siste rapport fra det velrenommerte sykehuset Santa Corona ved 21-tida i går kveld.

Thor Heyerdahl er kjent for sin iherdighet og kampvilje. «Jeg er jo så sterk innvendig at dette kan ta tid,» er den verdenskjente oppdagerens egen kommentar til sykdommen.

- Han sa også til oss at han aldri har vært så lykkelig som akkurat nå. Han er sammen med kone og barn på Colla Micheri, der han ønsker å være. Han har levd et langt og rikt liv, sier sønnen.

Heyerdahl jr. dro tilbake til Norge etter påske for å være familiens kontaktperson, mens søsknene ble igjen ved sykesenga.

Han er klar til å dra på timen om farens tilstand skulle forverre seg.

Castros gjester

Så seint som i februar i år var Heyerdahl senior og junior sammen i ti dager på Cuba. De var Fidel Castros gjester i regjeringens representasjonsbolig i forbindelse med en bokmesse. Programmet var tett, med blant annet en utstilling av Heyerdahls bøker oversatt til spansk.

Etter Cuba la Heyerdahl senior ut på tur igjen:

- Kona og jeg dro hjem, mens far dro videre til Mexico og Samoa i Stillehavet, der det er oppdaget noe som kan vise seg å være en pyramide. Her er han fullt engasjert i utgravingene, sammen med Kon-Tiki-museet og et internasjonalt prosjekt, forteller Heyerdahl jr.

Trives i motvind

Neste gang far og sønn møttes var i Oslo, der Heyerdahl gjesteforeleste og møtte sine argeste motstandere når det gjelder Odin-prosjektet. Den 87 år gamle eventyreren var i kamphumør som vanlig.

Ingenting tydet på en svekket helse.

Det var mens Thor Heyerdahl jobbet med den kontroversielle boka «Jakten på Odin» at han gjennomgikk den dramatiske kreftoperasjonen med påfølgende strålebehandling i fjor sommer.

KJEMPER : Nasjonalhelten Thor Heyerdahl kjemper for livet mot dødelig kreft. - Jeg er jo så sterk innvendig at dette kan ta tid, har oppdageren tidligere sagt om sin egen sykdom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!