Brakvalg for opprørspartiene

Folkeaksjonen nei til bompenger og Miljøpartiet De Grønne har preget valgkampen i hver sin ende av den samme opphetede debatten. Det har gitt uttelling.

JUBEL: FNBs partileder Trym Helge Aafløy, og MDGs miljøbyråd i Oslo Lan Marie Berg, kan begge juble for brakvalg i store norske byer. Foto: Lars Eivind Bones / John T. Pedersen
JUBEL: FNBs partileder Trym Helge Aafløy, og MDGs miljøbyråd i Oslo Lan Marie Berg, kan begge juble for brakvalg i store norske byer. Foto: Lars Eivind Bones / John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Det finnes knapt to mer diametralt forskjellige partier enn Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB).

Bil eller miljø? Lavere utslipp, eller lavere avgifter? Billigere kollektivtilbud, eller kutt i bompenger?

Hver for seg har FNB og MDG stått for to av de største snakkisene i årets lokalvalg, med bompengekrangelen - som på et tidspunkt truet regjeringssamarbeidet - og kampen for klimaet - som ingen av de etablerte politiske partiene har hatt råd til å stå utenfor.

Partiene, som begge har blitt beskyldt for å være ensakspartier, har nok en sak til felles: Begge har gjort brakvalg.

- Lov med utblåsing

Det var nesten flere pressefolk enn medlemmer til stede da FNB i Bergen holdt sin valgvake i vestlandshovedstaden i går kveld. Bevegelsen har slått til med full kraft og sjokkert, spesielt i bergenspolitikken.

Da den første prognosen ble offentliggjort klokka 21.00 i går lå Bompengepartiet i Bergen an til å få over 18 prosents oppslutning og 13 mandater i bystyret.

- Jeg er lettet. Det er fint å se, og viser at saken var har vekket engasjement. Folk bryr seg om bompenger, sa partiets førstekandidat Trym Aafløy til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer