Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brandon (13) røyka marihuana - slik straffet mora ham

Gikk mora for langt da hun sørget for at sønnen ble offentlig ydmyket?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske mora April Mathison får mye kritikk i amerikanske medier for tida, men også støtte av enkelte etter at hun valgte å gi sønnen sin en litt annerledes straff da hun avslørte at han hadde røyka marihuana.

Dette er nok et problem flere foreldre kan kjenne seg igjen i, men få velger å gå like langt som Mathison.

Hun tvang sønnen til å gå rundt på gata i hjembyen Beaufort i South Carolina med et skilt rundt halsen der det sto: «Røyka pot, ble tatt. Ser jeg ikke kul ut? Not».

Dette skiltet måtte 13-åringen bære på seg mens han ble latterliggjort av forbipasserende.

Vil ikke røyke mer - Husarrest og det å ta fra ham ting virker bare ikke lenger. Noen ganger er litt offentlig ydmykelse det unger nå om dagen trenger for å forstå et poeng, sier mora ifølge Wave3.

Sønnen sier til den lokale TV-stasjonen at mange lo av ham og hetset ham, og at lærepengen har virket. Han kommer ikke til å røyke marihuana mer.

- Nei, for jeg vil ikke gjøre dette igjen, sier han.

Straffemetoden er ikke ukjent - særlig ikke i USA - men på nettet er det flere som reagerer sterkt på måten Mathison straffet sønnen på.

- Forferdelig mor - April Mathison er en forferdlig mor, skriver for eksempel bloggeren Neil Prospect på Heavy.com.

- Jeg skjønner at det ikke er noe gøy å oppdage at 13-åringen din ble tatt med weed, men å dra ham med ut i offentligheten for å bli mobbet og latterliggjort er ikke akkurat løsningen, fortsetter han.

Oppveksteksperter ser imidlertid ut til å være enige om at dette ikke er en velfungerende straffemetode, skriver Huffington Post.

- Alt det vil gjøre er å skape mer sinne og motstand i barnet, sier psykolog Jill Hunziker til ABC News.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media