Brandt-enka søker mer makt

BERLIN (Dagbladtet: Willy Brandts enke har funnet seg en ny mann med makt. Hun skal være hovedårsaken til at Tysklands mest innflytelsesrike finansmann nå forlater sin kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreformann Hilmar Kopper (64) i Deutsche Bank flyttet hjemmefra i forrige uke. Han sendte ut en pressemelding om at etter 38 års ekteskap, hadde han behov for fred og ro.

Men i går bekreftet Brigitte Seebacher-Brandt (52) at hun nok er den viktigste årsaken.

-Herr Kopper og jeg kjenner hverandre og liker hverandre, bekrefter hun i tysk presse.

Seebacher-Brandt legger ikke skjul på at hun vil flytte sammen med Hilmar Kopper i nærmeste fremtid. De to skal ha hatt et forhold siden kort tid etter Willy Brandts død i 1992.

Brigitte Seebacher ble kjent med Brandt da hun arbeidet som journalist i SPD-sentralen i Bonn på begynnelsen av 70-tallet. Hun skrev taler for ham og reiste sammen med ham rundt i landet. Forholdet ble hurtig kjent i pressekretser.

Da Brandt fikk hjerteinfarkt i 1979, var det ikke hans norske kone - Rut Brandt - men Brigitte Seebacher som fulgte med ham på rekreasjon i Sør-Frankrike. Willy Brandt lot seg skille. Fire år senere giftet han seg med Brigitte.

Hun arvet Brandts etterlatte papirer og brorparten av formuen hans. Brigitte Seebacher-Brandt la seg ut med det politiske Tyskland allerede før mannen var kommet i jorda. Hun nektet å invitere Rut Brandt til begravelsen. Men Rut tok situasjonen på strak arm og erklærte at hun slett ikke hadde planlagt å møte frem - fordi hun ikke betraktet seg som stjernepolitikerens enke.

I åra som fulgte, uttalte Brigitte seg i øst og vest om hva mannen hennes ville ha ment om politiske stridsspørsmål. Til slutt ble hun presset ut av det Socialdemokratiske Parti (SPD), fordi det en periode så ut til at hun ville stille opp som listekandidat for Kristeligdemokratene (CDU). Seebacher-Brandt er direktør for en kulturell stiftelse innenfor Deutsche Bank. Hun møtte sin nåværende kjæreste på jobben.