Brandts appell

Willy Brandt la fram en FN-rapport om Nord og Sør for 20 år siden. Brandt appellerte til de rike landene om å vise solidaritet med de fattige, men ordene hans falt på steingrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Gapet mellom Nord og Sør er blitt enda større. De rike er blitt rikere, de fattige enda fattigere. Vi i Nord har fortrengt Afrika fra vår bevissthet. Utviklingshjelpen minker hvert år som går. Dette var konklusjonen på en konferanse i Berlin i helga, som drøftet FN-rapporten om Nord og Sør som Willy Brandt la fram for 20 år siden. Brandt appellerte til de rike landene om å vise solidaritet med de fattige, men ordene hans falt på steingrunn. Situasjonen for verdens fattigste er langt verre i dag enn for 20 år siden.
  • Sveriges tidligere statsminister Ingvar Carlsson, som skriver en ny rapport om samme tema, slo fast at 1,4 milliarder mennesker i dag lever i den ytterste fattigdom, og at hver eneste time dør barn av sult. Hvor mange rapporter trenger verden om de rike lands svik og grådighet? Må det gå 20 år til før solidaritet med de fattige blir virkelighet?