Brann-drama på sykehjem

34 eldre måtte evakueres fra Ljabruhjemmet på Nordstrand, da det brøt ut brann i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store styrker fra politiet, brannvesenet og ambulansetjenesten rykket ut til alders- og sykehjemmet da brannen ble meldt litt før klokka 01.00 i natt.

Inn til naboer

Flammene på utsiden av bygget ble raskt slokket, men røykutvikling gjorde det nødvendig å evakuere de fleste av de eldre i bygningen.

I rullestoler og på bårer ble de eldre fraktet ut av bygningen, og inn i tre nabohus i nærheten. Allerede ved brannvarslingen ble store styrker sendt ut, fordi man visste at redningsarbeidet ville bli krevende.

- Vi kunne ikke ta noen sjanse når vi hørte om brannen, vi visste at det ville bli en stor bærejobb. Men vi er også veldig takknemlige for de velvillige naboene stilte opp, sier operativ uteleder Morten W. Renland. til Dagbladet.no

En time etter at brannen ble meldt var det ingen som hadde fått vesentlige røykskader, så langt politiet hadde fått beskjed om. Beboerne kunne flytte inn igjen i hjemmet ved 2-tiden. Helsepersonell skulle da gå rundt til hver enkelt for å sjekke tilstanden etter den dramatiske opplevelsen.

Røykskader

- Brannen startet i et søppelrom i underetasjen, og da vi kom til stedet var det flammer på utsiden. Men røyken kan være farlig og det blir ikke bedre når man er gammel og syk, og derfor ble det nødvendig å få flesteparten ut av bygningen, forklarer fungerende brigadesjef Geir Preus i Oslo brannvesen.

Men verken han eller politiet kunne i natt ikke si noe om hva som var årsaken til brannen.

- Vi har først og fremst hatt fokus på å få evakuert bygningen, og har ikke startet arbeidet med å fastslå brannårsaken ennå, sier Renland.

Ljabruhjemmet drives av Oslo kommune. Inntil i fjor ble det drevet av menighetsrådet på Nordstrand under navnet Nordstrandhjemmet.

<B>EVAKUERT:</B> 34 eldre beboere måtte evakueres på grunn av mye røyk på Ljabruhjemmet i Oslo.