VANT: Brann slo Haugesund 1-0 i Bergen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VANT: Brann slo Haugesund 1-0 i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Brann fortsetter sin seiersrekke på hjemmebane

Brann fortsetter sin seiersrekke. Superinnbytter Steffen Lie Skålevik ble matchvinner. - En målsjanse. Ett mål. Det holder det, gliser Brann-helten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Brann-Haugesund  1-0 (0-0)

BERGEN (Dagbladet): Det var to formlag som møttes på Brann stadion i kveld. Brann har ikke tapt, og ikke sluppet inn mål hjemme i år, mens Haugesund var ubeseiret de siste fire kampene. 

- Vi er bunnsolide bakover. I dag ble det en slitekamp, men vi halte i land tre poeng til slutt. Men vi skapte ikke mange sjansene, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Kampen åpnet som et tett, jevnspilt, men tidvis temposvakt og kjedelig vestlandsderby. De første 45 minuttene kan vi hoppe over. Ingen av lagene skapte en eneste målsjanse, og underholdningverdien var lav.

Superinnbytter
Brann-trener Lars Arne Nilsen så nok det samme som samtlige på stadion denne kvelden; hjemmelaget trengte mer fart og action for å skape noe framover på banen.

I pausen satt han innpå Kasper Skaanes og spissen Steffen Lie Skålevik. Det tok ikke lang tid før sistnevnte satt fyr på stadion.

Branns offensive høyreback, Amin Nouri kom i et fint driv på siden sin. Fikk lagt inn en hard markkryper. På bakerste stang lå en umarkert Skålevik, som kunne bredside ballen i noten bak Helge Valvatne Sandvik.

- Jeg hadde vært på banen i fem minutter uten å ha vært borti ballen. På min første berøring går ballen i mål. Et enkelt mål som aldri vinner noen "best-of-kåring", men et deilig målsnik-mål. Slike som jeg digger, sier Skålevik til Dagbladet.

Mer underholdning og tempo
Det ble mer underholdning fra begge lag etter pausen. Haugesund skrudde også opp tempoet. De satt innpå venstreving, Kwame Amponsah Karikari som tidvis skremte hjemmepublikummet med farlige raid. Men gjestene maktet ikke å lure forsvaret til Brann.

Haugesund var klart best etter pausen, men Brann er gode defensivt i år.

Men i det 70 minutt var var det kun centimetre om å gjøre at ikke Haugesund-spiss  Torbjørn Agdestein fikk en tå på ballen etter et fint inlegg fra Kristoffer Haraldseid. Der var Brann heldige at ikke seksmålsscoreren i eliteserien i år utlignet.

Gjestene var nære på ved et par farlige anledninger de siste minuttene. Men Brann kunne puste ut. Seiersrekken fortsetter på hjemmebane. Dette var femte seier på rad hjemme - og bergenserne har hittil i sesongen ikke sluppet inn mål på seks kamper på Brann stadion.

- Bittert. Vi styrer hele andre omgang, men vi er ikke gode nok i de siste trekkene. Når vi gjør èn defensiv feil mot Brann, så blir det ofte scoring. Vi kommer sterkere tilbake, sier Haugesund-trener Mark Dempsey.

Brann kan ta ferie på sjetteplass på tabellen med 23 poeng. Det er like mye som Strømsgodset på fjerdeplass og Viking på femteplass.

Haugesund har kjempet seg opp til en syvendeplass med 21 poeng. Både Brann og Haugesund har hittil i sesongen overrasket stort.