Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Herøya Industripark

Brann ga gassfare

To ovner revnet i en industripark i Porsgrunn. Fredag kveld er situasjonen under kontroll.

PÅ STEDET: Politi og brannvesen rykket ut til Herøya i Porsgrunn fredag kveld, etter melding om brann i industriparken. Video: Theo Aasland Valen Vis mer

Politi og brannvesen rykket fredag kveld ut til Herøya i Porsgrunn, etter melding om brann hos en bedrift i Herøya Industripark.

To ovner hadde revnet, og det oppsto fare for gasslekkasje.

Klokka 22.22 melder politiet på Twitter at situasjonen på stedet er stabil. Det er ikke fare for at brannen skal spre seg, og det er ikke fare for gasslekkasjer.

Meldinga om brannen kom klokka 19.50. Politiet meldte like over klokka 21 at brannvesenet på stedet ikke hadde kontroll på situasjonen på daværende tidspunkt.

Det ble tatt gassmålinger på stedet.

INDUSTRIPARK: Det brant hos bedriften RHI Normag, som holder til i industriparken på Herøya i Porsgrunn. Foto: Theo Aasland Valen
INDUSTRIPARK: Det brant hos bedriften RHI Normag, som holder til i industriparken på Herøya i Porsgrunn. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

I en pressemelding skriver Christian Valand ved Herøya Industripark at to branner oppsto fredag, men at situasjonen er under kontroll:

- Klokken 19.45 i kveld oppstod det brann i forbindelse med en gjennomsmelting av en ovn tilknyttet RHI ved Herøya Industripark. Det ble raskt kontroll på situasjonen, industrivernet og nødetater utførte nødvendig innsats og etterslokking.

Ifølge informasjonen om Herøya Industripark produserer bedriften ulike typer magnesiumoksid. RHI Normag eies av verdens største produsent av ildfast murverk, RHI Magnesita, skriver NTB.

NØDETATER PÅ PLASS: Alle tilgjengelige brannressurser er i arbeid, skrev politiet på Twitter fredag kveld. Foto: Theo Aasland Valen
NØDETATER PÅ PLASS: Alle tilgjengelige brannressurser er i arbeid, skrev politiet på Twitter fredag kveld. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

Klokken 20.54 ble det meldt om ny brann i en annen ovn ved samme fabrikk.

- Tilsvarende hendelsesforløp, men da i en annen ovn i motsatt del av fabrikken. Industrivernet og nødetater var i umiddelbar nærhet og fikk raskt kontroll også på denne siste brannen, skriver Valand.

Han legger til at det er iverksatt tiltak som tilsier at situasjonen ikke skal eskalere ytterligere.

- Det har vært etablert lokal alarm, den opprettholdes. Det er ikke fare for omgivelsene utenfor Herøya Industripark.

Hele Norges coronakart