Brann-helten hyller publikum etter drømmescoringen

- I dag har vi 12 mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Brann-Aalesund 1-0 (0-0)

Brann vant fortjent, men det tok sin tid. Og det var vel fortjent. Det synes også målscorer Jakob Orlov.

- I dag har vi 12 mann med det publikummet. Det var helt nydelig å kunne avgjøre kampen her i dag. Vi tvilte aldri, vi visste at vi hadde det i oss og vi jobbet i 95 minutter. 1-0 holder, og vi skal ta med oss at vi spiller god fotball inn i neste kamp, sa han til TV 2 etter kampen.

Nedrykkstruede Brann åpnet i et voldsomt tempo i vestlandsderbyet mot Aalesund. Bergenserne måtte ha tre poeng; ikke bare for å kapre nødvendige poeng i kampen for å unngå nedrykk, men vel så mye å skaffe seg litt selvtillit etter seks strake hjemmetap.

Brann overkjørte gjestene de første 45 minuttene.

Vertenes Kristoffer Barmen burde utrolig nok scoret tre mål på i løpet av første halvdel av kampen. Barmen er oppgradert fra en tilværelse som midtbanespiller, og har ennå ikke funnet ut hvordan han skal spille spiss.

Men Barmen sliter med det samme problemet som Branns andre spisser; de er alt for dårlige på den berømte sisteberøringen som skal få ballen i nettet.

Stang ut - nok engang
Brann-yngling Erik Huseklepp har scoret ett mål i år. I det 30. minutt burde han scoret mål nummer to. Men skuddet hans fra åtte meter gikk utrolig nok i stangen, i ryggen på keeper Sten Grytebust og ut.

Aalesund på sin side skapte en målsjanse, og det var et tamt skudd fra Mustafa Abdellaoue. Laget var mer opptatt av å sikre bak, enn å angripe framover. Naturlig nok, siden laget i likhet med Brann trenger alle de poengene de kan få.

De rød-hvite skapte et tosifret antall med sjanser før pause, og det var utrolig at hjemmelaget gikk til pause uten å score, etter en omgang med enveiskjøring og tidvis veldig god og underholdende fotball.

Fortsatte presset
Brann opprettholdt presset etter pause, men hjemmelaget kunne fort fått et mål i ansiktet etter fire minutter. Da lurte Michael Barrantes seg fri fra sin oppasser, Karadas, og alene med keeper burde han scoret.
Etterhvert som omgangen skred fram, så dabbet tempoet av. Branns høye tempo i første omgang kunne ikke vare evig. Men til tross for lavere fart på banespillet, så hadde Brann et overtak.

Etter 83 minutters enveiskjøring løsnet det: Jakob Orlov dundret ballen i mål fra 17 meter. Brann-spissen som kun har scoret innenfor fem-meteren i år, viste at han ogsåp behersker langskuddets kunst. Da gikk det et kollektivt og kombinert sukk over hele Bergen.

Endelig vant Brann. Etter seks hjemmetap på rad kan det hende at Brann nå har snudd tapsrekken og har begynt en etterlengtet klatring.