Brann-herjet Lærdal skuffet over krisehjelp

Søkte om 50 millioner - får 19.

STORBRANN:  Dette bildet er fra redningsaksjonen tatt kort tid etter at brannen hadde startet. Foto: Øystein Venås.
STORBRANN: Dette bildet er fra redningsaksjonen tatt kort tid etter at brannen hadde startet. Foto: Øystein Venås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lærdal-ordfører Jan Geir Solheim er skuffet over at regjeringen gir 19 millioner kroner etter katastrofebrannen i vinter. Kommunen søkte om 50 millioner kroner til gjenreisning.

- Jeg synes at vi hadde sendt en veldig god søknad og hadde forventet å bli møtt på en annen måte, sier Solheim til NRK.

Lærdal er fortsatt i krise og pengene strekker ikke til, mener ordføreren. Han frykter at de 19 millioner kronene allerede vil være brukt opp.

- Nå er vi kanskje avhengige av at noen reiser det som en egen sak på Stortinget. Det er en mulighet, men det krever jobbing og at vi tror vi har et flertall bak, sier Solheim.

Beløpet viser at regjeringen ikke har forstått kommunens behov, mener Solheim. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) er enig i at Lærdal har behov for hjelp, men han mener regjeringens bidrag er nok.

- Vi har vært opptatt av å strekke oss så langt vi kan for å imøtekomme ønsker og krav fra Lærdal. Det vi har kommet fram til er at de til sammen vil få 19 millioner kroner, sier Sanner.

Det var fredag at Kommunal- og moderniseringsdepartementet varslet at Lærdal kommune får tildelt 19 millioner kroner totalt, inkludert beløp som tidligere er blitt kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer