Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann hos avfallsfirma i Vestfold - 150-180 boliger evakueres

Det brenner hos gjenvinningsbedriften Revac på Revetal i Vestfold. Beboere i området bes være beredt på å kunne evakuere i løpet av kvelden og natten.

KRAFTIG RØYK: Det ryker voldsomt fra avfallsanlegget. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for massivt slukningsarbeid i om lag elleve timer hadde brannvesenet ennå ikke fått kontroll tidlig søndag kveld.

– Det brenner ganske kraftig fremdeles. Vi sliter med at bygningen er veldig ustabil, og vi er blitt forespeilet at deler av bygningen kommer til å kollapse ganske snart, sier brannsjef Per Olav Pettersen til NTB.

Brannvesenets plan om å rive noen av veggene for å komme bedre til, måtte droppes fordi det var for farlig. Folk og maskiner ble trukket vekk. Pettersen håper at det skal bli lettere å komme til og slukke når bygningen er delvis rast.

Til nå har det massive betongtaket delvis hindret slukking ovenfra. I stedet har røykdykkere jobbet inne i bygningen.

- Røyken fra brannen er uforutsigbar, og vindretningen har dreid flere ganger i løpet av formiddagen. Det er også vanskelig å forutsi om brannen kan blusse opp igjen, skriver politiet i en pressemelding like før klokka halv seks søndag ettermiddag.

Meldingen om brannen hos gjenvinningsbedriften Revac på Revetal i Vestfold kom klokka sju søndag morgen.

I 14.30-tia ble det meldt at 150-180 boliger evakueres som følge av brannen, men søndag ettermiddag skriver politiet i Sør-Vest at man har kunnet stanse evakueringen.

- Imidlertid ber politiet beboere i området om å være beredt på å kunne evakuere i løpet av kvelden og natten hvus brannen på ny skulle blusse kraftig opp igjen, heter det i pressemeldingen fra politiet.

Tre arbeidere har fått i seg røyk i forbindelse med slukkearbeidet og blir tatt hånd om av helse.

- Erfaring fra sist brann i anlegget i 2014 tilsier at det kan ta lang tid før brannvesenet kan fastlså at brannen er slokket, heter det i pressemeldingen fra politiet.

Det lokale brannvesenet har fått hjelp av mannskaper fra både Sandefjord og Stokke, opplyser Vestviken 110-sentral.

- Vi har ikke kontroll, sier brannsjef Per Olav Pettersen i brannvesenet i Vestfold til NRK.

Ifølge Vestfold interkommunale brannvesen er omkring 20 brannbiler med mannskaper på stedet eller på vei. Det blir også gitt bistand fra to stasjoner i Sandefjord brann og redning, fra Larvik brann og redning og fra Drammensregionens brannvesen.

Sivilforsvaret er på plass med telt og drikkevann til slokkemannskapene, og Re og Tønsberg kommune har satt stab, opplyser brannvesenet på Facebook.

Kraftig røyk

Ifølge politiet legger det seg kraftig røyk nord for brannstedet, og de ber om at beboere forlater området. Tønsberg Blad skriver at brannen skal ha oppstått i en avdeling der det lagres gamle TV og vaskemaskiner. Det skal ikke være fare for spredning, melder avisa.

EVAKUERER: Folk i nærheten av avfallsanlegget er evakuert. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
EVAKUERER: Folk i nærheten av avfallsanlegget er evakuert. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

- Politiet kjører fra eiendom til eiendom for å be beboere reise andre steder inntil videre, heter det.

Det har også bedt folk holde vinduene lukket. Fire personer er blitt evakuert fra hus i nærheten, for å unngå at de får i seg giftig røyk.

- Folk oppfordres til å holde vinduer og dører lukket og skru av varmepumper og annen ventilasjon. Røyken må ikke pustes inn, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt.

Røyken gikk søndag ettermiddag i sørvestlig retning. Dersom den snur, kan det bli aktuelt å evakuere flere, opplyser Meyer. Det er opprettet et evakueringssenter i Helsehuset på Revetal.

Giftig røyk

Brannen oppsto i et bygg der det var «oppkvernede hvitevarer» og mye plast, ifølge Pettersen. Det førte til svart og svært giftig røyk.

Det var fire personer på jobb på stedet da brannvesenet ankom. Ifølge brannvesenet var en eller flere inne og forsøkte å slokke brannen. Sprinkleranlegget ble utløst, men det klarte ikke å holde brannen i sjakk.

RYKER: Det er store brannmannskaper på plass for å få kontroll. Foto: NTB scanpix
RYKER: Det er store brannmannskaper på plass for å få kontroll. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det ble sendt 20 brannbiler til stedet. Det lokale brannvesenet får hjelp av kolleger fra Sandefjord, Larvik og Drammen, ifølge den vakthavende brannsjefen.

- Det pågår en massiv slokkeinnsats, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Det er satt inn et skogbrannvaktfly for å holde øye med om nedfall eller plastbiter utløser brann i terrenget. Men brannen har så langt vært begrenset til bygget der den startet.

Forurensingsfare

Vakthavende brannsjef Flogeland sier de har hatt fokus på avrenning av slokkevann fra første stund.

- Anlegget ligger på en platting og utløpet ble stengt relativt raskt. Tre ganger har vi siden i morges kvalitetssikret dette, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media