Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i ambassadebygg i Stockholm – 14 skadd

En person er pågrepet og siktet for å ha tent på en bygning som inneholder Portugals, Tunisias og Argentinas ambassader i Stockholm.

BRANN: 14 personer er skadd i brannen i Stockholm.Foto: NTB scanpix
BRANN: 14 personer er skadd i brannen i Stockholm. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En mann er pågrepet og siktet for mordbrann, opplyser Mats Eriksson ved politiet i Stockholm til nyhetsbyrået TT.

Han vil ikke gå nærmere inn på omstendighetene rundt pågripelsen, men sier den pågrepne passer med signalementet til mannen som var etterlyst for ildspåsettelse.

Brannen startet onsdag formiddag i bygården på fasjonable Östermalm i Stockholm som huser ambassadene til Portugal, Tunisia og Argentina.

Ute av kontroll

Skadeomfanget av brannen var fortsatt uavklart onsdag ettermiddag, opplyser Roger Steffen hos brannvesenet i Stockholm.

Han opplyser at til sammen 20 enheter, mellom 60 og 70 brannfolk, er på plass for å bekjempe det som betegnes som en fullt utviklet brann.

- Brannen er absolutt ikke under kontroll, sier Steffensen.

Pågrep mann

Til Expressen sier han at det brenner og er røykutvikling i flere etasjer, og at det skal være folk igjen i bygget. Enkelte har blitt evakuert via balkongene, men brannvesenet har foreløpig ikke oversikt over situasjonen inne i ambassadebygget.

Ifølge Aftonbladet er den pågrepne en mann som skal ha blitt misfornøyd med måten han ble behandlet på ved en av ambassadene og deretter satt fyr på bygningen.

Politiet ønsker ikke å kommentere den opplysningen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling