Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i asylmottak på Skreia

Mistenker ikke at brannen var påsatt.

I BRANN: Det brøt ut brann i et asylmottak med 15 beboere på Skreia i Østre Toten tirsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I BRANN: Det brøt ut brann i et asylmottak med 15 beboere på Skreia i Østre Toten tirsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte å brenne på et asylmottak på Skreia i Østre Toten i dag formiddag. Politiet hadde ikke kontroll på de 15 personene som bor på mottaket, men ingen fryktes omkommet.

- Vi har røykdykkere på stedet som har bekreftet at det ikke befinner seg noen personer på adressen, opplyser operasjonsleder Pål Andersen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Politiet fikk klokka 16.50 melding om at det brant i andre etasje på asylmottak på Skreia på Østre Toten. Klokka 18.00 var brannen slukket.

- Vi kjenner ikke til årsaken, men mistenker ikke at den varpåsatt. Røykdykkere har fortalt at det brant inne på et kjøkken. Hele andre etasje er totalskadet, og ansatte ved kommunen kommer til å ta vare på dem som har mistet et sted å sove, sier Andersen.

Boligen er tilknyttet Toten Statlige mottak som huser både kvinner og menn. Det er kun kvinnelige beboere i huset som begynte å brenne tirsdag kveld.

- Alle beboerne er nå ute av huset og under kontroll. Vi har ordnet husrom til alle 15 i natt, sier mottaksleder Britt Scharffenberg til Dagbladet.

Hun sier huset har fått omfattende skader i brannen. 

- Heldigvis er det ingen som har kommet til skade i brannen, sier Scharffenberg.
 politiet mistenker ikke at den er påsatt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram