Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i barnevernsinstitusjon i Fauske - har fått kontroll

Brannen i en barnevernsinstitusjon tilknyttet Røvika senter i Fauske i Nordland er under kontroll. Vitner fortalte om åpne flammer og kraftig røykutvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er kontroll på brannen, men brannvesenet er fortsatt på stedet. Det er ikke fare for spredning eller at brannen skal blusse opp igjen, sier operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt til NTB ved 23.20-tiden på kvelden.

De to som bodde i internatbygget, ble evakuert og gjort rede for, og de vil bli omplassert etter hendelsen, ifølge operasjonslederen.

Politiet fikk melding om at det var observert åpne flammer og kraftig røykutvikling klokken 21.15. Alle nødetatene har rykket ut til stedet, og brannvesenet meldte om kontroll like før klokken 23.

Bygget ble overtent, men politiet har så langt ikke oversikt over skadeomfanget.

- Årsaken er det for tidlig å si noe om. Vi følger opp med etterforskning og undersøkelser på stedet tirsdag, sier Bech.

Brannen oppsto i en bygning i forbindelse med Røvika ungdomssenter. Bygget ligger i en klynge sammen med et asylmottak for mindreårige, men det brant bare i barnevernsinstitusjonen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media