Brann i Bergen under kontroll

En person er sendt til Haukeland universitetssjukehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen fire personer er berget ut av et bolighus som sto i full fyr ved Torget i Bergen sentrum natt til tirsdag.

Ifølge brannvesenet brant det i andre og tredje etasje i bygningen i bydelen Bergenhus. Flere titalls personer ble evakuert, og først like før klokken 6 melder brannvesenet at de har kontroll.

- Brannen på Torget er under kontroll, opplyser Hordaland 110-sentral på Twitter.

- Det er fire personer som er hentet ut av det brennende bygget. Det er cirka 70 personer som er evakuert i området, opplyste brannvesenet en time tidligere.

Tett med bygninger Operasjonsleder Arve Samsonsen i Hordaland politidistrikt sier til NTB at én av dem som ble reddet ut av bygningen, ble kjørt til Haukeland universitetssjukehus med uavklart skadeomfang. To ble kjørt til legevakt.

Politiet ble varslet om brannen klokka 3.53. Det ligger tett med både boliger og næringseiendommer i området, og flere bygninger er i tre. Bygningen som brant ligger mellom restaurantrekken på Torget og Nedre Korskirkeallmenning, skriver Bergens Tidende.

- Det er en lett blanding av bygninger, sier Samsonsen til NTB.

Brannvesenet var tidlig ute og betegnet brannen som stor. De opplyser at fem brannstasjoner har deltatt i slukkingsarbeidet.

Flere branner Så sent som sist torsdag brøt det ut en større brann i Nedre Hamburgersmauet i det samme området. Seks personer ble skadd, og politiet har startet etterforskning for å finne brannårsaken.

- Vi har ikke opplysninger som tilsier at brannen kan være påsatt, men har ikke konkludert ennå med hensyn til brannårsak, opplyste politijurist Linn Skaar Sætre til NTB før helgen.

(NTB)