Brann i Bergen

En gammel bygård står i flammer i Bergen sentrum. Desperate beboere hang ut vinduene da brannvesenet ankom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer er brakt til Haukeland sykehus med røykskader. Brannvesenet vet ikke om det er flere personer igjen i den brennende murgården i Håkonsgate 28 midt i sentrum.

- Det hang folk ut vinduene i 3. og 4. etasje da vi kom til stedet, opplyser vaktleder Milton Tvedt ved Bergen brannvesen til Dagbladet :på nettet.

Folkene som hang ut vinduene og som hadde søkt sikkerhet på taket, ble berget ned av brannvesenets stigebil.

Brannmeldingen kom klokken 03.27. Slokkemannskaper er på stedet hvor den flere etasjer høye bygården fortsatt brenner.

Klokken 06.15 fikk de kontroll på brannen som lenge truet med å spre seg til nabobebyggelsen. Et kvarter senere brant det fortsatt godt.

- Dette er en vanskelig brann å slokke. Den har tatt seg opp og spredt seg innover i huset og opp mot taket. Det brenner godt fordi det er en gammel skorsteinsbygning med mange luftekanaler, sier brannsjef Helge Eidsnes.

Totalt er sju personer evakuert fra bygården. Beboerne har tatt inn på hotell eller hos venner og kjente.

Tre personer ble fraktet til legevakten og senere til Haukeland sykehus hvor de i natt ble behandlet for røykskader. Det står bra til, og tilstanden er stabil hos alle tre. Mannen og de to kvinnene i 20-åra ligger til observasjon. Også en brannmann ble skadet og brakt til legevakta.

Den fire etasjers bygningen har Fotballpuben på gateplan. I andreetasje ligger Wembley bar. Tredje og fjerde etasje består av leiligheter.

SPREDT TIL TAKET: Først begynte de å få kontroll på brannen, men så spredte den seg innover og opp i den gamle murbygningen.
FLYKTET UT VINDUENE: Brannvesenet måtte berge livredde beboere som hang ut vinduene i 3. og 4. etasje.
VANSKELIG BRANN: Mannskapet til brannsjef Helge Eidsnes måtte slåss med flammene i timesvis.