BRANN: Elleve personer er sendt til sykehus etter brann på Løvenstadtorget. I tillegg har 15 personer behov for et midlertidig sted å bo. Foto: Tipser
BRANN: Elleve personer er sendt til sykehus etter brann på Løvenstadtorget. I tillegg har 15 personer behov for et midlertidig sted å bo. Foto: TipserVis mer

Brann i blokk på Løvenstad

Elleve personer er kjørt til sykehus etter brann i boligblokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Politiet på Romerike varsler på twitter om brann i en blokk på Løvenstad. Nødetatene er på stedet.

Først ble det meldt at åtte personer ble sendt til sykehus, men tallet ble senere oppjustert til elleve. Politiet jobber med å skaffe en oversikt over skadene i blokka.

Ifølge politiadvokat Åsmund Yli i Øst politidistrikt er brannen slukket, men det er fortsatt mye røyk på området.

Foto: Tipser.
Foto: Tipser. Vis mer

- Brannvesenet har finsøkt gjennom de øverste etasjene og det er bekreftet at det ikke er personer i bygget fra sjette etasje og oppover.

Ifølge Per Stenslet, operasjonsleder hos politiet på Romerike, har 15 personer per nå behov for et midlertidig sted å bo etter brannen.

- Men vi regner med at dette tallet vil stige, sier Stenslet til NTB.

Flere må belage seg på at det kan ta tid før de får flytte hjem igjen.

- Det ser ut som beboerne til og med sjette etasje kan flytte tilbake nå ganske snart, men fra sjuende og oppover er det tvilsomt, sier Stenslet.

Ukjent brannårsak

Yli forteller at det er alt for tidlig å si hva som startet brannen, men at dette skal undersøkes. Det er uklart om brannen startet i sjette eller sjuende etasje.

- Det er enda litt uklart hvor brannen har startet og hvor den spredte seg, det kan jeg ikke si så mye om. Det viktigste å få fram nå er at det ikke er personer i bygget som vi ikke har kontroll på, sier Yli til Dagbladet.

Brannvesenet meldte om brannen i sjuende etasje i blokka på Løvenstadtorget i Rælingen klokka 13.19 søndag. Brannmannskaper fra flere stasjoner på Nedre Romerike og med forsterkninger fra Oslo brann- og redningsetat rykket ut til stedet. Klokka 13.38 meldte politiet at brannen var slukket.

- Hørte skrik

Kommunens kriseteam ble etablert som følge av brannen, opplyser Rælingen-ordfører Øivind Sand (Ap) til Romerikes Blad. Ordføreren bor selv like ved blokka som brant.

- Jeg hørte skrik helt hjem, og det var fælt å komme hit og se en mor med et barn som sto i et vindu og ropte på hjelp, sier han til avisen.

Tips oss: Har du informasjon eller bilder fra stedet? Send SMS/MMS til 2400 eller e-post til 2400@dagbladet.no