Brann i Buckingham Palace

Verdier for millioner sto i fare da det brøt ut brann i Buckingham Palace i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Buckingham Palace er dronningens offisielle bolig i London.

Brannen brøt ut i den vestre delen av slottet kvart på sju. Tykk røyk veltet opp gjennom glasstaket i fløyen der brannen brøt ut.

Brannvesenet kom svært raskt til stedet. Omfanget av brannen er ukjent, men foreløpig er det ikke meldt om personskader.

Ingen medlemmer av den britiske kongefamilien var tilstede da brannen oppsto, trolig på loftet. Foreløpig er det ikke meldt om at noen av skattene i huset er gått tapt, men ingen har oversikt over vannskader. I den delen av palasset som er åpent for publikum henger det malerier av blant annet Rembrandt, Rubens og Vermeer. Verdens mest eksklusive porselen og en kostbar samling av engelske og amerikanske møbler er også utstilt.

Det er første gang siden krigen at palasset har blitt evakuert. Ifølge brannvesenet i London var ingen av kongefamiliens medlemmer tilstede da brannen brøt ut.

Dronningen feirer 50 års-jubileum som dronning denne helgen, og i går var det hagekonsert med 12 000 tilhørere, deriblant dronningen og familien hennes.

Flere store artister var på slottet for å øve til morgendagens konsert for dronningen. Phil Collins, Eric Clapton og Ozzy Osbourne er blant de kjente stjernene som skal opptre. Det er ukjent om noen av dem var på slottet da brannen brøt ut. Øvelsen ble avbrutt, og folk ventet i hagen utenfor palasset mens brannvesenet fikk kontroll over brannen. Det er uklart om konserten går som planlagt mandag kveld.

BRANN:</B> Dronning Elisabeth har sittet femti år på tronen og feirer stort denne helga. Brannen på Buckingham Palace er et skår i gleden.