DRAMATISK:  Den første beboeren som ble evakuert fra brannen i Schweigaardsgate 98E i Oslo i natt, var en kvinne som var hjemme aleine i en leilighet i 4. etasje. Her blir hun løftet ut gjennom vinduet og over i korva på stigebilen fra Oslo brann- og redningsetat. FOTO: FRANK EVENSEN.
DRAMATISK: Den første beboeren som ble evakuert fra brannen i Schweigaardsgate 98E i Oslo i natt, var en kvinne som var hjemme aleine i en leilighet i 4. etasje. Her blir hun løftet ut gjennom vinduet og over i korva på stigebilen fra Oslo brann- og redningsetat. FOTO: FRANK EVENSEN.Vis mer

Brann i bygård - mor og tre barn hentet ut fra 5. etasje

I Oslo sentrum. Seks til legevakt - 15 evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Brannvesenet i Oslo har rykket ut med seks biler og mannskap til en kjellerbrann i en fem etasjer bygård i Oslo sentrum.

Brannvesenet fikk melding klokka 23.02 fra en beboer i Schweigaards gate 98E i Gamlebyen/Galgeberg om røyk i oppgangen.
— Ingen ble alvorlig skadd, men seks personer ble sendt til legevakt for sjekk, opplyser operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt til NTB. I tillegg ble 15 personer evakuert fra bygningen.

Familie på fem - En mor og tre barn ble hentet ned med stigebil fra vinduet i en leilighet i 5. etasje. Far i familien hadde tatt seg ned trappene. En kvinne i 4.etasje var den første som hentet ned med stigebil.

Flere leiligheter er evakuert på grunn av røyken, sier vaktkommandør Erik Grydeland i Oslo brann-
og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet hadde slokket kjellerbrannen ved 23.45-tiden uten at flammene hadde spredt seg opp til etasjene med leiligheter.

- Røyken siver opp i gangen. Det er mange leiligheter i gården, og våre folk på stedet ba i første omgang alle om å holde seg inne og lukke dører og vinduer.

Tryggest å tømme - Etter hvert ble røykplagene så ille ut det var tryggest å tømme noen av leilighetene. Ingen skal ha fått alvorlige skader, sier vaktkommandør Grydeland.

Han regner med at de fleste kan flytte inn igjen i leilighetene i natt. Brannvesenet holder vakt utover natta.

Politiet kjente ikke til brannårsaken ved 01-tiden.