BRANN: Fredag kveld brøt det ut en brann på Rodeløkka i Oslo. Det begynte å brenne i en av de øvre etasjene noe som førte til stor røykutvikling. En barnefamilie som bodde i den øverste etasjen ble hentet ut av en stigebil fra Oslo Brann- og redningsetat. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BRANN: Fredag kveld brøt det ut en brann på Rodeløkka i Oslo. Det begynte å brenne i en av de øvre etasjene noe som førte til stor røykutvikling. En barnefamilie som bodde i den øverste etasjen ble hentet ut av en stigebil fra Oslo Brann- og redningsetat. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Brann i bygård i Oslo

20 personer evakuert, og en kvinne sendt til sykehus etter brann i bygård i Dælenenggata i Oslo fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen er kjørt til Ullevål sykehus. Hun var ved bevissthet da hun ble kjørt av gårde, men hennes tilstand er foreløpig ikke kjent, opplyser operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt.

- Hun var i leiligheten der brannen startet, sier Grinaker til NTB.

Den aktuelle leiligheten ble totalskadd i brannen, og skadene er ifølge Grinaker begrenset til denne ene leiligheten.

Politiet fikk melding om brannen klokka 23.30 fredag kveld. Drøyt 20 minutter senere var brannen slukket. Rundt 20 personer ble evakuert fra bygården, og flere av disse ble hentet ned i stige.

- Det var stor røykutvikling på stedet, forteller vaktkommandør Ronny Skaug i brann- og redningsetaten i Oslo.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Foruten kvinnen som ble sendt til Ullevål, ble en mann sjekket av ambulanse på stedet. Han hadde ikke behov for ytterligere legehjelp.

(NTB)