Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i bygård i Oslo

KAMPEN (Dagbladet.no): 13 mennesker er evakuert etter at det tok til å brenne i en bygård på Kampen i Oslo i morgentimene i dag. En kvinne er lettere skadd. Brannmannskaper fikk kontroll over brannen etter en times slukningsarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det veltet mørk røyk ut av bygården i Bøgata 30 på Kampen da Dagbladet.no ankom brannstedet like før klokka 06.30. Flammene slo ut av taket på murbygningen, og brannvesenet hadde kommet i gang med sluknings- og redningsarbeidet.

De omliggende gatene var i ferd med å sperres av, og brannmannskaper gikk opp fra stigebiler for å komme til med vannslanger på taket.

Overtent trappeoppgang

Brannvesenet fikk melding om brannen like etter klokken 06 i dag tidlig. Da de ankom bygården, ble de møtt av en overtent trappeoppgang. Brannvesenet kan ikke utelukke at brannen startet i en av leilighetene, og siden spredte seg via trappeoppgangen.

Det brant i hovedsak i 2. og 3. etasje i gården, som også har en loft og kjelleretasje. Like før brannvesenet fikk kontroll over brannen slo flammene ut fra loft og tak.

Evakuert

Det bor ifølge skadestedsleder 15 personer i de anslagsvis åtte leilighetene i bygget. 13 av disse er evakuert, og det antas at de resterende to ikke var hjemme da det tok til å brenne. Brannvesenet har gjennomsøkt bygården med røykdykkere, og har ikke funnet personer i bygningen etter evakueringen.

En kvinne skal ha hoppet ut av vinduer etter at det begynte å brenne i bygget, og pådro seg smerter i ryggen. Kvinnen ville ifølge skadestedsleder ikke bli med til Legevakten. Kvennen skal bare ha lettere skader. Flere personer fra 2. og 3. etasje ble evakuert ved å hoppe ned i oppblåsbare brannputer.

Politiet var en periode usikre på hvor mange personer som befant seg i bygningen, men ved 07-tida hadde brannvesenet vært igjennom bygget, og det skal ifølge politiet ikke være flere igjen i gården.

Vekket av bråk

Noen titall naboer fra blant annet Sons gate og Bøgata hadde samlet seg i gatene like utenfor politiets sperringer for å se hva som foregikk.

- Jeg våknet av folk som skreik i gata. Jeg trodde kanskje det var slåsskamp, og sto opp for å se hva det var. Da hørte jeg knitrelyder, og kjente røyklukta. Like etter kom brannbilene med fulle sirener, sier nabo Frode Ekeberg til Dagbladet.no

Andre naboer sier de våknet til lyden av sirener og glass som knuste.

Det var en stund fare for at brannen skulle spre seg til omliggende bygninger. Bygården som brant ligger vegg i vegg med eldre trehusbebyggelse.

Brannvesenet fikk kontroll over brannen like etter klokka 07, og drev ved 07.30-tida på med etterslokking på loftet og oppgangen i bygget. Klokka 08.30 var brannen slokket.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Hele Norges coronakart