Brann i bygård i Svolvær under kontroll

Bygget ville fyllt 100 år neste år.

KRAFTIG BRANN:  Brannen midt i Svolvær sentrum brøt ut i ettermiddag. En person er sendt til sykehus med lettere røykskader. Foto: André J. Eilertsen, Aurora Borealis Multimedia AS
KRAFTIG BRANN: Brannen midt i Svolvær sentrum brøt ut i ettermiddag. En person er sendt til sykehus med lettere røykskader. Foto: André J. Eilertsen, Aurora Borealis Multimedia ASVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Svolvær i Lofoten står en bygård midt i sentrum i full fyr. Politiet fikk beskjed om at brannen var under kontroll klokka 17 30. Tidligere var det er fare for at brannen skulle spre seg.

- Nå driver vi med ettterslukning. Men det har oppstått mindre branner inne i bygget, så vi har bestilt en maskin som skal komme og rive det. Vi tør ikke gå inn, og må slukke fra utsida, sier Ådmund Nilsen, operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Bygget er 99 år gammelt, og ifølge Nilsen et av Svolværs eldste.

- Det brenner godt. Foruten brannfolk er det ingen i bygget, sier Kenneth Stræte, sambåndoperatør i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Fire beboere En person er sendt til sykehus med sjokk og lettere røykskader. En av innsatspersonellet til Sivilsforsvarets Fredsinnsatsgruppe (FIG) ble også sendt til sykehus med mindre skader i hånda.

- Ifølge folkeregisteret er fire personer registrert på adressen. Disse vil ikke få komme inne igjen, men de har alle ordnet seg med steder å bo, sier Stræte videre.

MIDT I SENTRUM:  Det brenner fortsatt godt i bygåreden i Svolvær i Loften. Foto: André J. Eilertsen, Aurora Borealis Multimedia AS
MIDT I SENTRUM: Det brenner fortsatt godt i bygåreden i Svolvær i Loften. Foto: André J. Eilertsen, Aurora Borealis Multimedia AS Vis mer

Årsaken til brannen er ikke kjent. 

Kontorbygg Bygården blir ifølge han brukt som kontorer for flere firmaer og en bank. Personer i nabohusene blir også evakuert. Brann, ambulanse og politi er på stedet.

- Brannvesenet i Svolvær har store problemer med å få kontroll over brannen. De har fått bistand fra brannvesenet på flyplassen i Svolvær, brannvesenet i Henningsvær, røykdykkere fra Leknes, samt at sivilforsvaret har stilt opp med tilgjengelig utstyr, opplyser operasjonsleder Frank Andreassen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

- Vi er i ferd med å evakuere folk som bor i nabohusene, men hvor mange det er snakk om, vet jeg ikke foreløpig, sier Andreassen.

FULL FLAMME:  Brannen er ikke under kontroll. Foto: André J. Eilertsen, Aurora Borealis Multimedia AS
FULL FLAMME: Brannen er ikke under kontroll. Foto: André J. Eilertsen, Aurora Borealis Multimedia AS Vis mer