Brann i bygård i Svolvær under kontroll

Bygget ville fyllt 100 år neste år.

KRAFTIG BRANN:  Brannen midt i Svolvær sentrum brøt ut i ettermiddag. En person er sendt til sykehus med lettere røykskader. Foto: André J. Eilertsen, Aurora Borealis Multimedia AS
KRAFTIG BRANN: Brannen midt i Svolvær sentrum brøt ut i ettermiddag. En person er sendt til sykehus med lettere røykskader. Foto: André J. Eilertsen, Aurora Borealis Multimedia AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Svolvær i Lofoten står en bygård midt i sentrum i full fyr. Politiet fikk beskjed om at brannen var under kontroll klokka 17 30. Tidligere var det er fare for at brannen skulle spre seg.

- Nå driver vi med ettterslukning. Men det har oppstått mindre branner inne i bygget, så vi har bestilt en maskin som skal komme og rive det. Vi tør ikke gå inn, og må slukke fra utsida, sier Ådmund Nilsen, operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Bygget er 99 år gammelt, og ifølge Nilsen et av Svolværs eldste.

- Det brenner godt. Foruten brannfolk er det ingen i bygget, sier Kenneth Stræte, sambåndoperatør i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Fire beboere En person er sendt til sykehus med sjokk og lettere røykskader. En av innsatspersonellet til Sivilsforsvarets Fredsinnsatsgruppe (FIG) ble også sendt til sykehus med mindre skader i hånda.

- Ifølge folkeregisteret er fire personer registrert på adressen. Disse vil ikke få komme inne igjen, men de har alle ordnet seg med steder å bo, sier Stræte videre.

Årsaken til brannen er ikke kjent. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer