Brann i departement i Elfenbenskysten

Minst to etasjer av finansdepartementet i Elfenbenskysten sto i ettermiddag i flammer, opplyser øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kjent hva som har forårsaket brannen. Brannmannskap rykket ut og forsøkte å slukke brannen, samtidig som folk samlet seg for å se på.

Det har vært urolig i Elfenbenskysten siden presidentvalget 28. november, som endte med at president Laurent Gbagbo nektet å gå av selv om han fikk færre stemmer enn rivalen Alassane Ouattara.

Et samlet verdenssamfunn har siden krevd at Gbagbo går av og overlater makten til Ouattara. Men nå ser enigheten ut til å slå sprekker.

- Solidariteten som fantes i verdenssamfunnet i begynnelsen, svinner raskt, sa leder for den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS, James Victor Gbeho, i dag.

Han hevder at enkelte land nå oppmuntrer Gbagbo til å bli sittende, selv om de tidligere har vært enige i at han må gå av.

Gbeho er også skuffet over Den afrikanske union (AU), som denne uken sendte en gruppe diplomater til Elfenbenskysten i et forsøk på å forhandle fram en løsning. Spesielt er han misfornøyd med Sør-Afrika.

- Jeg er overrasket over at et fremragende land som Sør-Afrika kunne vedta å sende en fregatt til Elfenbenskysten på nåværende tidspunkt, sier han.

(NTB)