Brann i eldresenter

En kvinne omkom og to ble skadd i en brann på Lindesnes omsorgssenter på Vigeland i Lindesnes kommune i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ennå ikke fått melding om hvor mange som er skadd, sier vaktsjef Per Bratteberg i Vest-Agder politidistrikt til NTB. Politiet fikk melding om brannen i 19.15-tiden. Brannvesenet fikk slukket brannen ved 20-tiden, men det er fremdeles sterk røykutvikling på brannstedet.

Brannvesenet jobber nå med å evakuere de eldre beboerne. Politiet vet ikke hvor mange som bor i omsorgssenteret. Politiet vet ennå ikke noe om årsaken til brannen, men den skal ha startet i en av omsorgsleilighetene.

I startfasen av redningsaksjonen ble Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) involvert.

- Vi fikk først beskjed om at det dreide seg om 30-40 brannskadde personer, og sendte derfor tre helikoptre med katastrofeutstyr til Lindesnes, opplyser vakthavende redningsleder Tor Eivind Moss ved HRS til NTB.

Helikoptrene skulle brukes til å fly pasienter til brannskadeavdelinger i Norden.

- Etter kort tid fikk vi beskjed om at det ikke var flere skadde enn den lokale redningsberedskapen kunne takle selv, og vi kalte derfor helikoptrene tilbake, forteller Moss.

Lindesnes omsorgssenter ligger på Vigeland i Lindesnes kommune, en drøy mil vest for Mandal. Senteret har 65 plasser, deriblant 14 institusjonsplasser for senil demente.