Ferjebrann

Brann i elferje: - Kan bli mer av det

På fredag eksploderte det i batterirommet på ferja MF «Ytterøyningen». Nå advarer brannvesenet om at det kan bli mer av liknende hendelser i elferjer. - Det var en helt ny situasjon, sier brannsjef.

BRANN: Dronefoto tatt med infrarødt kamera av røyk- og branndykkere om bord MF «Ytterøyningen». Foto: Bergen brannvesen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag kveld begynte det å brenne i batteriferja MF «Ytterøyningen» i Sunnhordland. Dette er den første brannen i en batteriferje i Norge.

Situasjonen forverret seg ytterligere på fredag da det i tillegg eksploderte i batterirommet til ferja. Nå mener regionsjefen i ferjeselskapet Norled at ferja fortsatt er brannfarlig, melder Teknisk Ukeblad.

- Lukter brent

To elektriske vifter har gått gjennom helga for å blåse frisk luft ned i batterirommet for å hindre at gasskonsentrasjonen blir for høy.

Regionsjefen i ferjeselskapet Norled, Andre Utåker, forklarer overfor Teknisk Ukeblad at utluftingen har vært spesielt vanskelig da noen av gassene er tyngre enn luft.

Dermed frykter de også at det fremdeles er gasslekkasjer på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer