Brann i fengselet

BERGEN (Dagbladet): Seks innsatte ved Bergen landsfengsel ble i går kveld fraktet til Haukeland sykehus med brann- og røykskader etter at de selv hadde tent fyr på cella de bodde i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TIL SYKEHUS: Noen av de innsatte gikk sekv, mens andre ble båret inn til akuttmottaket på Haukeland Sykehus i går.

Det er tredje gang i år at innsatte tenner på cellene sine i dette fengselet.

Brannen startet i en boenhet i avdeling B og ble meldt klokka 20.25 i går kveld.

- Brannen kom raskt under kontroll, og det ble begrenset skade i avdelingen, sier lensmannsbetjent Geir Kristiansen ved Åsane lensmannskontor til Dagbladet.

Brannvesent var allerede tilstede i fengselet for å reparere en vannlekkasje.

Laget bål

Det er seks innsatte som deler på denne boenheten. Noen av dem skal ha laget et bål under salongbordet og tent på. I tillegg skal de ha knust en del fat og utstyr i rommet.

Det hadde vært tilløp til brann i samme boenheten tidligere på kvelden, opplyser fengselsdirektør Per Sigurd Våge.

Varetekt

Alle seks ble fraktet til akuttmottaket på Haukeland sykehus, men ingen er livstruende skadet.

Fem av de innsatte fra Bergens-området var varetektsfanger, mens én satt inne for å sone en dom. Politiet holdt vakt på sykehuset i natt.

18. oktober i år ble en 41-åring reddet ut fra avdeling A etter å ha tent på en madrass og selv tatt plass i dusjen. 19. juli i år ble en annen innsatt fraktet til Haukeland sykehus med brannskader etter at det tok fyr i cella hans.

22. oktober 1996 omkom Mohamed Cheref fra Algerie etter at han selv tente på i cella. Han hadde da sittet ni måneder i varetekt fordi politiet ikke hadde klart å avklare identiteten hans.