Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i ferje med over 400 passasjerer utenfor Korfu

Flere passasjerer skal ha hoppet i sjøen for å redde livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har brutt ut brann om bord i en passasjerferje utenfor kysten av Korfu, ifølge lokale medier. Flere passasjerer skal ha hoppet i sjøen for å redde livet.

Ifølge den greske TV-kanalen Mega, skal brannen ha brutt ut om bord på ferjas bildekk rundt klokken fire lokal tid.

- Fulle redningsbåter Det er 466 mennesker, inkludert 55 ansatte, og rundt 200 kjøretøy om bord, ifølge den greske kystvakten. Brannen oppsto like før klokka fem i dag tidlig norsk tid, da ferja Norman Atlantic var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona.

Gresk TV har gjort telefonintervju med flere av passasjerene som rapporterer om kaotiske tilstander.

- De prøvde å senke noen båter, men ikke alle av oss kunne komme i. Det er ingen koordinering, sa en passasjer på telefon til gresk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dårlige værforhold En gresk kystvakt har ifølge Reuters opplyst om at både italienske og albanske myndigheter tar del i redningsoperasjonen, som blir gjennomført i vanskelige forhold med sterk vind og mye regn. Kapteinen skal ha beordret evakuering av ferja, men det er uklart om alle har kommet seg av båten.

Sju andre lasteskip skal ha vært i området og ifølge den TV-kanalen Mega skal disse ha dannet en slags sirkel rundt ferja for å gjøre redningsarbeidet lettere i den sterke vinden. Flere redningshelikoptre og et C-130 Hercules transportfly har også blitt sendt. 

Den greske kystvakten sier at 130 personer har blitt overført fra en av ferjas redningsbåter til et containerskip som hadde ligget i nærheten da brannen brøt ut. 

Norsk UD kjent med saken Utenriksdepartementet er oppmerksomme på hendelsen, men er foreløpig ikke kjent med om det er nordmenn om bord, opplyser pressevakt Rune Bjåstad til NTB.

- Den norske ambassaden i Aten jobber nå med saken, sier Bjåstad.

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media