Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i Fjærlandstunnelen: - Uvisst hvor mange biler som har vært i tunnelen

I Sogn og Fjordane. Tolv personer er kommet ut av den 6,3 kilometer lange tunnelen. Fire sendt til sykehus. 

BRANNVESEN PÅ STEDET: Tolv personer er reddet ut tunnelen. Foto: Statens vegvesen
BRANNVESEN PÅ STEDET: Tolv personer er reddet ut tunnelen. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En feiebil har tatt fyr i Fjærlandstunnelen i Sogn og Fjordane.

Det melder politiet i Sogn og Fjordane på Twitter, som først rapporterte om en «uoversiktlig situasjon». Rundt 00.30-tida i natt skal alle som var inne i tunnelen da brannen startet være ute. Evakueringen forløp uten stor dramatikk.

13 personer har kommet ut på Jølster-siden av tunnelen, opplyser politiet. Disse blir nå tatt hånd om av helsevesenet og sjekket for røykskader. Bilene deres står igjen i tunnelen.

Rundt 13 personer er sendt til sjekk ved Førde sentralsykehus. Alle unnslapp trolig brannen med lettere røykskader, men de 13 ble beholdt over natta for observasjon.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Feiebilen ble brukt til arbeid inne i tunnelen og brannen startet cirka én kilometer inne i tunnelen, fra Jølster-sida. Politiet melder at det var vanlig trafikkavvikling med ledebil før brannen startet.

- Det er uvisst hvor mange biler som har vært i tunnelen, skriver politiet.

Operatør Espen Rysjedal ved Alarmsentralen i Sogn og Fjordane sier klokka 23.45 at det er uklart om noen fortsatt befinner seg personer inne i tunnelen. Han opplyser at brannvesenet er på vei inn i tunnelen fra Sogndal-siden for å forsøke å slukke brannen.

- De har fått ut noen personer ut fra Jølster-siden, men vi har ikke fått oversikten over hvor mange som har vært der inne ennå, sier Rysjedal til Dagbladet.

Rysjedal sier at det tidligere i dag har vært manuell dirigering i tunnelen på grunn av arbeid i tunnelen.

Også ifølge Statens Vegvesen skulle det gjennomføres vedlikeholdsarbeid i tunnelen i natt.

Brannen skal ha oppstått cirka en kilometer inn i tunnelen fra Jølster-sida, ifølge politiet. Brannvesenet har tidligere meldt at brannen oppsto fire kilometer inn i tunnelen.

Fjærlandstunnelen ligger på riksvei 5 i kommunene Jølster og Sogndal i Sogn og Fjordane. Tunnelen går mellom Lunde i Jølster og Bøyadalen i Sogndal og er 6397 meter lang, ifølge Wikipedia.

Ifølge Statens vegvesen er det planlagt vedlikeholdsarbeid i tunnelen fra 19.00 den 17. april til 07.00 den 18. april.