Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i flyktningeboliger kan være påsatt

HAMAR NTB): Politiet utelukker ikke at brannen i et rekkehus for flyktninger i Hunndalen i Gjøvik i går kan være påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en teori vi arbeider med. Vi sitter inne med flere momenter som sett i sammenheng gjør at vi ikke kan se bort fra at brannen er påsatt, sier politifullmektig Atle Roll-Matthiesen til NTB.

Han bekrefter at politiet er svært interessert i forklaringene fra en mann som er bosatt i området og som kan tenkes å ha befatning med brannen. Etter det NTB forstår ble mannen observert «svirrende rundt» i området da brannen startet. Han ble senere innbrakt for overstadig beruselse.

- Vedkommende er ikke siktet, sier Roll-Matthiesen, som ikke vil opplyse om mannen bodde i rekkehuset som ble totalskadd i går.

Avhørene av dette vitnet pågår parallelt med tekniske undersøkelser på brannstedet. Gjøvik-politiet har for øvrig ikke funnet det nødvendig å be om bistand fra Kripos.

- Klær, dokumenter - alt er borte, sier Said Ibrahim fra Somalia til NTB. Han var en av de åtte enslige mennene som bodde i rekkehuset i Mølleveien i Hunndalen. De fleste beboerne var i likhet med Ibrahim borte da brannen brøt ut. Ingen ting ble berget ut, ettersom det gikk bare fem-seks minutter fra alarmen gikk til alle flyktningeleilighetene var fullstendig overtent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!