Brann i flyktningleir i Hellas - 4000 evakuert

Fra flyktning- og migrantleiren Moria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

4000 personer i flyktning- og migrantleiren Moria på den greske øya Lesvos ble mandag kveld evakuert på grunn av brann.

De ble evakuert av sikkerhetshensyn, melder den frivillige greske kystvakten «Lifeguard Hellas» på Twitter.

En politikilde opplyser imidlertid at de etterforsker muligheten for at noen av migrantene selv kan ha satt fyr på leiren og deretter flyktet derfra.

- Mellom 3000 og 4000 migranter har flyktet fra Moria-leiren, sier en politikilde til AFP.

Kilden legger til at det er sterk vind i området.

Tidligere på dagen la greske myndigheter fram nye tall som viser at antall migranter som tok seg over til Hellas, har økt kraftig. Minst 374 migranter kom sjøveien fra Tyrkia i løpet av helgen, ifølge greske migrasjonsmyndigheter.

Årsaken til økningen er uklar, men lokale medier antyder at menneskesmuglere har trappet opp reisene over sjøen i forkant av at det er ventet dårligere vær.

Greske myndigheter har, etter at flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia trådte i kraft i april, registrert færre enn 50 migranter daglig til de greske øyene.

De greske mottakssentrene på Lesvos, Chios, Samos, Leros og Kos har kapasitet til totalt 7.450 mennesker, men for tiden befinner det seg 12.200 mennesker der.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer