Brann i flytog - stasjon evakuert

All togtrafikk ble lammet.

STORUTRYKNING: Oslo brann- og redningsetat rykket ut med store styrker. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
STORUTRYKNING: Oslo brann- og redningsetat rykket ut med store styrker. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Brann i taket på et flytog førte til at hele Nationaltheatret stasjon måtte evakueres og all togtrafikk i området innstilles søndag ettermiddag.

Det var varmgang og kraftig røykutvikling i en tv-skjerm inne i flytoget som førte til alarmen. I alt ni biler og 25 mann fra Oslo Brannvesen deltok i slukningsarbeidet.

- Brannen ble bekreftet slukket like før klokken 15. Hele området er evakuert og røykutviklingen var voldsom. Vi har også kuttet all strømmen i hele stasjonsområdet, sier brannmester Kai Hagberg i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Ingen skadd

Brannalarmen ble utløst klokken 13.45 og toget sto da inne på stasjonsområdet. Det skal ha vært tomt på grunn av en feil i Jernbaneverkets signalanlegg tidligere på dagen.

- Toget sto på stasjonen og var tomt, med bare en fører og en vert på stedet. Ingen skal ha kommet til skade, sier kommunikasjonssjef Lena Nesteby i Flytoget til NTB.

Brannvesenet hadde ved 15.30-tiden avsluttet opprydningsarbeidet på Nationaltheatret stasjon. Det brannskadde toget fraktes til Flytogets verksted i Lodalen, hvor tekniske undersøkelser skal avdekke årsaken til at tv-skjermen tok fyr.

Signalfeil

Jernbaneverket håper Nationaltheatret stasjon kan åpnes i løpet av kvelden søndag.

- Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før toget er fjernet og røyken er luftet ut. Da dette skjedde var vi i ferd med å rette en signalfeil, og det må gjøres før sporene kan åpnes igjen, sier informasjonsrådgiver Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB.

NSB og Flytoget har satt opp busser til erstatning for alle togavganger mellom Oslo S og Asker.

(NTB)