Brann i flytog - stasjon evakuert

All togtrafikk ble lammet.

STORUTRYKNING: Oslo brann- og redningsetat rykket ut med store styrker. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
STORUTRYKNING: Oslo brann- og redningsetat rykket ut med store styrker. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Brann i taket på et flytog førte til at hele Nationaltheatret stasjon måtte evakueres og all togtrafikk i området innstilles søndag ettermiddag.

Det var varmgang og kraftig røykutvikling i en tv-skjerm inne i flytoget som førte til alarmen. I alt ni biler og 25 mann fra Oslo Brannvesen deltok i slukningsarbeidet.

- Brannen ble bekreftet slukket like før klokken 15. Hele området er evakuert og røykutviklingen var voldsom. Vi har også kuttet all strømmen i hele stasjonsområdet, sier brannmester Kai Hagberg i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Ingen skadd

Brannalarmen ble utløst klokken 13.45 og toget sto da inne på stasjonsområdet. Det skal ha vært tomt på grunn av en feil i Jernbaneverkets signalanlegg tidligere på dagen.

- Toget sto på stasjonen og var tomt, med bare en fører og en vert på stedet. Ingen skal ha kommet til skade, sier kommunikasjonssjef Lena Nesteby i Flytoget til NTB.

Brannvesenet hadde ved 15.30-tiden avsluttet opprydningsarbeidet på Nationaltheatret stasjon. Det brannskadde toget fraktes til Flytogets verksted i Lodalen, hvor tekniske undersøkelser skal avdekke årsaken til at tv-skjermen tok fyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer