Brann i hotell i Bergen

Dramatisk start på 17. mai-feringinen da Radisson Blu Royal Hotell på Bryggen i Bergen tok fyr.

BRANN I BERGEN: Det brenner i Radisson-hotellet på Bryggen i Bergen. Brannvesenet er på stedet og slukning pågår. Hotellets 163 gjester ble evakuert. Foto: Remi Presttun / Presttun Foto
BRANN I BERGEN: Det brenner i Radisson-hotellet på Bryggen i Bergen. Brannvesenet er på stedet og slukning pågår. Hotellets 163 gjester ble evakuert. Foto: Remi Presttun / Presttun FotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Har du bilder av hendelsen? Send epost til 2400@db.no eller ring til 2400 00 00.


(Dagbladet): Brannen som brøt ut i Radisson Blu Royal Hotell på Bryggen i Bergen torsdag morgen, er under kontroll, skriver NTB.

Politi og brannvesen fikk melding om brannen klokka 05.58.

- Det er brann i veggkonstruksjonene, men vi har ikke klart å finne arnestedet, sa varabrannsjef Carl Otto Nesdal til BT.no

Tok ingen sjanser Like før klokka 07.00 ble gjestene evakuert. Ifølge politiet bodde det 163 mennesker på hotellet.

Gjestene ble samlet i baren i første etasje, men kunne gå tilbake til rommene sine like etter klokka 07.30 og gjøre seg klare til 17. mai, skriver bt.no.

Administrerende direktør på hotellet, Nina Askvik, sier det hele gikk rolig for seg.

- Det var helt udramatisk og alt er nå som det skal være. Gjestene spiser frokost og feirer 17. mai, sier Askvik til Dagbladet.

Hotellet tok ingen sjanser selv om brannen ikke foregikk i nærheten av gjestene.

- Brannvesenet var her og vi ville få kontroll på gjestene. Vi ba derfor alle om å komme ned, sier Askvik.

Brannen er meldt slukket klokka 08.05.

Ukjent årsak - Årsaken til brannen vet vi ingenting om foreløpig. Den startet i andre etasje og spredde seg videre i innvendige sjakter, sier operasjonsleder Rønnestad ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Det har brent mellom veggkledningen fra 3. til 5. etasje. Vi vet ikke hvorfor. Det blir politiets oppgave å finne ut av, sier Nesdal.

- Det har ikke vært noen kraftig røykutvikling på stedet, og vi mener det er trygt for gjestene å gå tilbake på rommet. Men under forutsetning av at de løper ut igjen hvis alarmen går på nytt, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB.

Mulig storbrann
Nesdal forteller at mannskap fra tre stasjoner var innkalt til hotellet, men at ikke alle deltok i selve slukkingen, skriver Bergens Tidende videre.

- Vi må være føre var når det brenner i et hotell med mange gjester. Dessuten ligger hotellet på Bryggen i Bergen med den gamle trehusbebyggelsen, forklarer Nestad.

Jarle Rønnestad, operasjonsleder i Hordaland poluitidtstrikt, sier at brannen trolig startet i en sjakt i 2. etasje og spredte seg oppover i bygget.

Forsinket flagging Brannvesenet har ansvar for å få opp flaggene på kommunale bygg. Brannen på Bryggen laget litt krøll i kabalen.

- Vi er litt forsinket. Du kan si vi fikk oss en liten utfordring her, men jobber nå intenst for å få flaggene opp, sier vaktkommandør Rune Wigum i Bergen brannvesen klokken 08.40, melder bt.no.