Brann i Israels ambassade i Paris

Det brøt ut kraftig brann i Israels ambassade i Paris i natt. Det er ikke kjent hva som startet brannen, som ble slukket etter tre timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35 brannbiler med 135 brannmenn ble sendt til ambassaden i Rue Rabelais for å bekjempe brannen, som begynte i første etasje i den seks etasjer høye bygningen og deretter spredte seg til andre etasjer.

Brannen ble meldt klokka 02.20, og det tok brannmannskapene flere timer å få den under kontroll. Ifølge sjefen for brannmannskapene, Laurent Vidert, var brannen svært aggressiv.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men bygningen skal ha vært under renovering. Statsminister Jean-Pierre Raffarin og innenriksminister Nicholas Sarkozy kom raskt til stedet, og president Jacques Chirac ringte til den israelske ambassadøren, Elie Barnavi.

Det har i de siste månedene vært en rekke angrep på jødiske bygninger og symboler i Frankrike siden situasjonen i Midtøsten spisset seg til. Noen av dem, blant annet brannstiftelse i synagoger, har vært svært alvorlige.

Frankrike har Europas største jødiske befolkning, som føler seg utsatt for antisemittiske angrep. I den siste bølgen av angrep mot dem, er det først og fremst fundamentalistiske nordafrikanske innvandrere som står bak, på grunn av Israels politikk i Midtøsten.

(NTB-AFP-Reuters)