BRANN: Det brøt lørdag kveld ut brann i Rørvik kirke. Flammene slo gjennom ytterveggen i 21-tiden.

Foto: Sturla Nordbøe / Scanpix
BRANN: Det brøt lørdag kveld ut brann i Rørvik kirke. Flammene slo gjennom ytterveggen i 21-tiden. Foto: Sturla Nordbøe / ScanpixVis mer

Brann i kirke i Nord-Trøndelag

Flammene slo ut av veggen på det over 100 år gamle bygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesenet fikk melding om kraftig røykutvikling i Rørvik kirke i Vikna kommune i Namdalen klokka 19.57 i dag, skriver adressa.no.

Ifølge Trønder-Avisa kan det virke som om kirkebrannennå  er under kontroll.

- Det kan se ut som om kirkebygningen berger. Men hvordan alt ser ut inne i kirka er noe helt annet. Sitasjonen var uansett veldig alvorlig i noen timer etter at det ble oppdaget kraftig røykutvikling fra kirka. Og de innvendige skadene er umulige å si noe om på nåværende tidspunkt, sier politiets operasjonsleder Jan Frode Bjørvik til Trønder-Avisa.

Brant i hjørne - Det brenner i et hjørne i kjelleren på kirka. Slukningsarbeidet pågår nå, sa Jan Tore Tiltnes, operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet tidligere i kveld.

Brannvesenet hadde ikke kontroll over flammene klokka 21.35 i kveld

- Situasjonen er fortsatt uavklart. Brannvesenet jobber på stedet med brannen.  Det står åpen ild ut av framsida, og det er kraftig røykutvikling inne i kirka, sa operatør ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Jan Frode Bjørvik da til Dagbladet.

Han mener det er for tidlig å si noe om skadene på kirka.

- Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll, ifølge meldingene vi har fått inn, sier han.

100 år gammel Også Namdalsavisas journalist på stedet meldte om voldsom røykutvikling, og rapporterte om flammer som slo igjennom østveggen på kirka.

Rørvik kirke er en langkirke fra 1896. Byggverket er i tre og kirka har 200 plasser.

Kirka ble skadet i 1940. Den 1. mai 1940 falt det en bombe på haugen mellom kirka og Johan Bergs gate. Kirka ble så hardt skadet at den ikke kunne brukes uten en grundig reparasjon. Kirka ble da bygget opp igjen i en noe enklere versjon enn den opprinnelige.