Brann i laksepakkeri i Hordaland. 20 tonn ammoniakk lagret på anlegget

Tettsted ble vurdert evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brenner i et fiskeindustrianlegg i Austevoll i Hordaland. Det er 20 tonn ammoniakk i bygningen, og Storebø, tettstedet der anlegget ligger, må i verste fall evakueres, melder NTB.

Morten Kronen, operasjonsleder for politiet i Bergen, opplyser klokka 21.45 at brannen i Austevoll Laksepakkeri ser ut til å være under kontroll.

- Vi fikk 21.21 melding om at brannfaren hadde avtatt noe, og 21.32 meldte politiet og brannvesenet på stedet at det hadde kontroll og drev etterslokkingsarbeid, sier Kronen til Dagbladet.

Det har så langt ikke vært ammoniakklekkasje fra anleget. Innbyggerne på Storebø, administrasjonssentrum i Austevoll kommune, bes likevel foreløpig om å holde vinduene lukket.

Det er uklart hvordan brannen startet, men det ble meldt om tjukk svart røyk og åpne flammer fra anlegget. Det nærliggende hovedkvarteret til offshorerederiet DOF måtte evakueres.

Austevoll er en øykommune sør for Bergen, og mannskaper fra byen sto klare til å rykke ut. Det ble til slutt ikke nødvendig.